Jump to content
Българският форум за музиканти

Търси се?


7thString

Recommended Posts

Значи, проблема е следният: В моята група обикновено аз измислям композиции за песни и т.н., става въпрос за парчета в стил Stratovarius. Имаме си вокал, който да може да ги пее тези неща, но проблема е, че никой от нас не може да измисли кадърни текстове. Та искам да ми дадете идеи какво може да се направи по въпроса? Мисля си за варианта да търся тук някой, на който да пращам композициите и той да пише текстове, но не знам доколко е разумно- в смисъл едно и също нещо може да се изпее по 100 начина. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какви решения могат да се измислят?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитайте първо да направите(или намерите) текст и по него музиката, или, както Кацко каза, изнасилете вокала да си измисли сам текст - той ще си го пее, знае как ще му е най-удобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвайте текстописци, поети, вижте дали ще се сработите с някого и няма какво да му мислите. А вие според мен сте достатъчно кадърни да не "измисляте" текстове, а да се оставите на вдъхновението. Ако имате поне малко петичен талант няма да чакате дълго. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

вокала да си размърда мозъка и сам да си ги пише,тва е най-доброто решение...

аз мисля по същия начин.Какво направи Tobias Sammnet(Edguy)(Avantasia имам предвид) :dance::D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами проблема е точно, че не ни се отдава "лириката"... а то нещо хубаво насила не става. Иначе всички знаем изключително добре английски ама тва не е в полза... може би трябва в някой поетичен форум да пусна обява :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се сещам за един поетичен форум, ама там най-много някоя 13годишна да ти напише текст за първата любов или нещо от сорта:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Което си е вярно, вокалът най-добре си знае кой текст приляга на дадена музикална фраза. Затова ако ще се ползва поет, той трябва да бъде насочен да мисли по подобен начин.

 

Това става, като вокалът си записва партията с удобните за него гласни на "ключовите" места. Макар че няма да има пълно щастие, може да излезе все пак нещо по-добро от скат.

 

То и аз мога да си предложа услугите за един опит, ама ако става въпрос за текст на английски. Не съм поетеса, но доста текстове съм "натамънила".

 

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето пъти като поет с немузикално мислене пише текст за песен, се получава иначе добро, но тъпкано с прозодии парче, което на мен лично никак не ми харесва. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.