nikoss1161 Публикувано Март 6, 2010 Публикувано Март 6, 2010 Днес си купих метални струни за акустичната ми кремона...Сложих ги, но когато зъпочнах да я настройвам се появи проблем...Взимам тона на първа струна с онлайн тунер и си нагласям другите, но когато наглася всичките се появява проблем при 6-та (най-горната). Дръпвам 1-ва и 6-та едновременно и двата тона нямат нищо общо, а нали уж трябва да са и двата E....Е да, ама не. Не става. Мъчих се 2 часа и не успях... Цитирай
carnalsoul Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 (Редактирано) Те са еднакви ... ама единият е 2 октави по висок от другия Редактирано Март 6, 2010 от carnalsoul Цитирай
carnalsoul Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 (Редактирано) Значи извода е , че нямаш достатъчно развит слух и не можеш да се настроиш по слух Купи си едно хроматично тунерче за 15-20 лева и няма да имаш никакви проблеми в настройката Редактирано Март 6, 2010 от carnalsoul Цитирай
nikoss1161 Отговорено Март 6, 2010 Автор Отговорено Март 6, 2010 Винаги съм си я настройвал, когато беше с найлоновите струни, просто сега се появи този проблем Цитирай
carnalsoul Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 аа ти си сложил метални струни на класическата китара ли ... ми сложи си и пак найлонки . Тя не е направена за метални , няма тръсрод и ще и изметнеш грифа Цитирай
nikoss1161 Отговорено Март 6, 2010 Автор Отговорено Март 6, 2010 Проверих в Интернет моят модел става за метални струни Цитирай
Басурендер Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 (Редактирано) Повечето акустични китари нямат настройки за интониране. Затова е правилно да ползваш струните които са за тази китара.Друг вариант е да настроиш китарата по тунер , но струна по струна.Така може да свириш до 5-6 прагче без много фалшивеене. Като за купон... Това , което казваш , че взимаш тон само за първа струна..???.вземи и за другите.Може и в теб да е грешката, като не си свикнал със звука на новите струни . PS Между другото ако трябва бързо да настроя китара, първо настройвам 1 и 6 заедно , после 4 , после другите..така не може да ти излезе много крива сметката.. Това е ако трябва да го направиш за секунди...а не прецизно. Редактирано Март 6, 2010 от Басурендер Цитирай
nikoss1161 Отговорено Март 6, 2010 Автор Отговорено Март 6, 2010 Пробвах за всичките струни с тунер и след това проверих по слух, но дори и глух ще разбере, че тоновете са различни Цитирай
Басурендер Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 (Редактирано) Ами ако тунера ти казва , че 1 и 6 са ми , но според теб не са ...или ти или тунера не сте на ред. Проблеми с интонацията и да има те са чуваеми обикновенно след 7 -9 позиция...на свободни струни е нелепо да твърдиш , че не може да се настрои китарата...проблема е от другата страна на китарата. Редактирано Март 6, 2010 от Басурендер Цитирай
nikoss1161 Отговорено Март 6, 2010 Автор Отговорено Март 6, 2010 И аз не мога да си го обясня Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 Ако 5-та съвпада с 6-та на пети праг, значи е ми. Виж в нет-а таб на Come as you are на Nirvana - това е моя начин като нещо ми кривее да видя дали е така. Цитирай
sasoh Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 Come as you are не е ли с полутон надолу от стандартната Цитирай
Yo The Real Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 Не си схванах смеха, но все пак имам грешка, вероятно е тази - ако си в стандартна настройка EADGBE, и пета свободна е равна на шеста на пети праг - шеста ти е ми. Поправете ме, ако греша. Цитирай
Recommended Posts