Icarus Публикувано Януари 20, 2006 Публикувано Януари 20, 2006 Айде народе на хармониките.. Някой джитка ли такова чудо? Каква е разликата между отделните видове хармоники? Колко гами обхващат? Някакви пинизи за свирене? Ала-бала, такива работи, някой ако знае да сподели. Мисля си да си взема тия дни като ми дадат пенсията Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Приветствуем Вас на сайте губной гармоники ! Не че много просвирих, но малко по-малко... Много полезни работи има линкове и пр. Цитирай
didopeshev Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 Канех се скоро да пусна и аз такава тема.Аз си купих преди месец хармоника и започнах малко по малко да се уча ,та някои ако има опит не сподели Цитирай
Icarus Отговорено Януари 20, 2006 Автор Отговорено Януари 20, 2006 А някакви ориентировъчни цени?.. Бих искал да си взема хроматична хармоника но се опасявам, че ще ми дойде соленичко.. или бъркам?.. Цитирай
t-rex Отговорено Януари 22, 2006 Отговорено Януари 22, 2006 аз свиря на хармоника но само на блусарска с 10 дупки. цените им варират от 15лв(китайска) до 35лв(хонер).иначе за свиренето аз се научих първо да изкарвам само по един тон което ми отне 15 дни смукане и духане и след това то само си идва свиренето. поне при мен така се получи. ако искаш да свириш блус свириш предимно със смукане а за кънтри с духане. това е моя челен опит. иначе за хроматични хармоники нямам идея колко струват и как се свири на тях. и ако хармоничката е в тоналност до което съответно е обозначено с латинската буква С това означава че с нея можеш да свириш блусарската само в сол. Цитирай
Icarus Отговорено Януари 22, 2006 Автор Отговорено Януари 22, 2006 Аз съм посвирвал на една, мисля че в до мажор беше. В смисъл няма лошо да си е в няква тоналност, ама така можеш да свириш само в нея и в еквивалетната и минорна. Пък на хроматична уж по-трудно се свири, но пък покриваш повече неща. И са по-скъпи май.. Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 23, 2006 Отговорено Януари 23, 2006 Истината е в смукането, не в духането! Напоследък има едни пласмасови цветни от по 7,8 лв. много са готинки. А относно тонаностите няма начин зареждаш се с повечко джиджавки. Аз лично имам само в До (за сол) и Ре (за Ла), 'щото свиря само на ниските дупки Цитирай
Icarus Отговорено Януари 23, 2006 Автор Отговорено Януари 23, 2006 Истината е в смукането, не в духането! Мдам. Особено за пушачи, дето се позадъхват от време на време офф: дае*а и цигари, дае*а :wall: Цитирай
Recommended Posts