vhcs Отговорено Март 9, 2010 Отговорено Март 9, 2010 SWR според мен са много удачни за това което търсиш http://www.swrsound.com/ Trace Elliot също бих ги ползвал в посоката която спомена класики са Ампег и Меса - те май се универсални Относно дъртите струни за които разбойника сподели - ехехехе, ами ако на всеки концерт, записи и тн просто си купува нов инструмент ?!!?? ... аз като информатик, вендага мисля за всички възможни случаи .. ехехех Поздрави на всички Алекс Цитирай
Dr.Know Отговорено Май 23, 2010 Отговорено Май 23, 2010 момчета коя бас апаратура за фънк стегнат,бистър тонСлушах малкия микро-Ampeg VR и Фендер пак малък.И двата са с 10" говорител. Джаз басистите с какво свирят - те звучат доста чисто. Благодаря ви предварително. Това, за което говориш най-вероятно е слап-саунд, което няма много общо с джаза, но пове4ето хора правят тая грешка. За слап саунд най-общо казано трябва да изрежеш средите- за целта графичен еквалайзер е по-удачен от параметрик. Относно джаза-в основата си тва е акустична музика(разбира се говора за стрейт-джаза, а не за други разновидности като фюжън, смуут-джаз и т.н.). От тук следва, че звука на бас-китарата трябва да наподобява контрабас-тоест няма много общо със слап саунда. Такъв тип звук може да направиш с повече ниски и средни честоти като изрежеш високите, разбира се тва е относително и доста общо казано като звука зависи от конкретните инструмент, усилвател(кубе), помещение и т н. Цитирай
Recommended Posts