juveplu Публикувано Март 3, 2010 Share Публикувано Март 3, 2010 (Редактирано) момчета коя бас апаратура за фънк стегнат,бистър тон Слушах малкия микро-Ampeg VR и Фендер пак малък.И двата са с 10" говорител. Джаз басистите с какво свирят - те звучат доста чисто. Благодаря ви предварително. Редактирано Март 3, 2010 от juveplu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Abbath Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 Хубав компресор, добро ухо за EQ-то и стегнати пръстенца Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
juveplu Отговорено Март 3, 2010 Автор Share Отговорено Март 3, 2010 благодаря много за съвета но аз трябва да избера. всепак коя марка да си взема за чист джазменски звук. твоето мнение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
juveplu Отговорено Март 3, 2010 Автор Share Отговорено Март 3, 2010 и кажи кой е хубав компресор кажи някой модел . аз нямам представа . имам DBX-266 ако не е добър кажи ми моля те кой модел Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Coprophagus Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 (Редактирано) ^ Много ми е инересно защо цитираш последния коментар+цитата в него. Поне да беше питал нещо. Не се научихте и това си е. По темата: Микро амповете не са добра база за сравнение. А това какъв амп да избереш за фънк е малко безмислен въпрос. Фънк можеш да свириш с всичко. С две думи избери си ампа които ти харесва като тон. Дали ще е лампов, транзисторен, хибрид, Ампег, Меса, Крюгер... всичко е въпрос на вкус. Редактирано Март 3, 2010 от Coprophagus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 2x10">100W Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Abbath Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 Ами ето адекватен отговор на така поставения въпрос за перфектен джаз звук (ако и така успееш да си го докараш): AGUILAR DB751 AVALON AD 2055 DUAL MONO AVALON VT-747SP И ако пак не ти звучи - пробвай с друг бас Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Coprophagus Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 (Редактирано) Само да не стане като ония виц: -С каква китара свириш. - Гибсън ЛП. - А, значи не е от китарата. Редактирано Март 3, 2010 от Coprophagus Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viara Ivanova Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 ако избора е между Ампег и Фендер, хич не го мисли. Ампег всеки път подкрепям: 2x10">100W Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rudibass Отговорено Март 4, 2010 Share Отговорено Март 4, 2010 (Редактирано) TC electronic ....пробай го ...има го в динакорд....450 вата е може да ти свърши работа .......малко скъп е ама бистър тон ...нали всички към тва се стремим с уважение Гого Редактирано Март 4, 2010 от rudibass Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chobbi Отговорено Март 4, 2010 Share Отговорено Март 4, 2010 Ето тук тест на 3 амп-а и бокс,като за мен ТС звучи най кофти. http://www.youtube.com/watch?v=HLJEjRkZVPI Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gost Отговорено Март 4, 2010 Share Отговорено Март 4, 2010 (Редактирано) Преди да си тръгнал да купуваш хубава апаратура за бас, според мен първо си купи хубав бас(не знам може и да имаш) Поне така е според мен, 1-во баса, после ампа Редактирано Март 4, 2010 от gost Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Март 4, 2010 Share Отговорено Март 4, 2010 ^ Е то първи са пръстите. Предполагам, че има, но как човек си служи с тях е отделен въпрос. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gost Отговорено Март 4, 2010 Share Отговорено Март 4, 2010 Е то това е ясно, но имах предвид, че след като се научиш да свириш добре, според мен първо трябва да си вземеш хубав бас и после хубав амп. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
juveplu Отговорено Март 4, 2010 Автор Share Отговорено Март 4, 2010 (Редактирано) че съм зле в пръстите признавам баса ми е правен но е със СЕЙМОР ДЪНКАН адаптри. Звучи добре . МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ ЧЕ СЕ ПРИТЕКОХТЕ НА ПОМОЩ имам още две не изяснени неща: относно баса какъв и дали да е с активна електроника и по съвета да сивзема добър компресор - там ми е мъгла - нито марка ,нито модел ,нито какво трябва да има за да е добър Редактирано Март 4, 2010 от juveplu Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts