wades Публикувано Март 1, 2010 Share Публикувано Март 1, 2010 Здравейте ! Току що се сдобих с една стара кремонка /акустична/ и се захванах да и сменям струните. Но след като ги сложих забелязах че много от тях се разстройват буквално за секунди. Навъртам 1ва струна доста почти до МИ си я докарвам и след 10 секунди е паднала почти като за махане. Немога да се сетя защо прави този проблем... навъртяна е добре на главата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasoh Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 Ако са нови струните, просто им трябва време и настройка още, за да улегнат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wades Отговорено Март 1, 2010 Автор Share Отговорено Март 1, 2010 Нови са струните. Но другите не правят така..сега проверих..само 1ва е. Странното е че я навъртам много и в рамките на 5-6 секунди вече е разхлабена със супер много. Никога преди не ми се е случвало. Винаги се разстройват в началото, но никога толкова много. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 Най-вероятно ще трябва да смениш ключовете, тия явно са негодни. Една смяна не струва никак скъпо, с новите ключове ще е някъде 10-15лв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 Провери може да изпуска ключа на мен ми се е случвало на моята акустична и си мисля, че може и от това да е А и наистина на струните (ако са метални) им трябва ден, в редки случаи 2, за да улегнат. Ако са наилонови улягат по-бавно - от порядъка на 4-7 дена. Ако струните са читави не би трябвало да имаш проблем. Ако са от по-дълго време и продължава така да се разстройва значи проблема е най-вероятно в ключа, който изпуска струната. Успех и поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 А пинчето с което хващаш струната долу не мърда ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wades Отговорено Март 1, 2010 Автор Share Отговорено Март 1, 2010 Благодаря на всички.. в ключа беше проблема Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
W_A_R Отговорено Март 1, 2010 Share Отговорено Март 1, 2010 Благодаря на всички.. в ключа беше проблема Радвам се, че си се оправил. Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts