Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Така,както пише в заглавието имам проблем с 5-ата струна.Вчера,докато сирех с Кери Кинг raining blood забелязах,че 5-ата струна е като заглушена когато е:сводобна,1 праг,2 праг и 3 праг.После всичко звучи както трябва,но този звук,или шум е изключително дразнещ :thumbs_up: .Та..има ли някакви идей как да го оправя?

Снимки:

0077.jpg

0076.jpg

0072.jpg

Отговорено

И аз имах подобен проблем със старата китара.Пробвай да разхлабиш струната и след това я дръпни леко, така че да видиш как се мести по бриджа.След това си я стягаш, настройваш я и си свириш.Не знам дали ще стане при теб,но както казах, аз така си оправях мойта.

Отговорено (Редактирано)

Можеш ли да снимаш грифа отстрани и да постнеш снимката, за да може по-добре да се види? Може би струната ти опира в някой от следващите прагове, защото и на мен ми се е случвало това и се чудех какво става, след което забелязах, че струната ми опира в следващото прагяе. Но не знам дали това е проблема при теб.

Редактирано от ianev_94
Отговорено

Хмммм.... тогава не знам. Спомням си, че басистът ми имаше такъв проблем и някак го оправи, но не знам дали при теб ще стане. Ще го питам.

Отговорено

Предполагам, че самата струна е повредена около 3-праг, щом след него си звучи добре. Огледай я там внимателно и после евентуално я смени с друга.

Отговорено (Редактирано)
Хмммм.... тогава не знам. Спомням си, че басистът ми имаше такъв проблем и някак го оправи, но не знам дали при теб ще стане. Ще го питам.

Ок,питай го пък ако не се намери решение ще карам още 20 дена с тая талпа :thumbs_up:

Мето при мене проблема беше друг, на 1-во 2-ро и 3-то прагче на всички струни се получаваше бръждене(всъщност на 1-ва беше толкова зле, че си звучеше като заглушена) но това се оправи с регулирано на тръс рода.

Редактирано от rinti