Борис Публикувано Февруари 25, 2010 Публикувано Февруари 25, 2010 Така,както пише в заглавието имам проблем с 5-ата струна.Вчера,докато сирех с Кери Кинг raining blood забелязах,че 5-ата струна е като заглушена когато е:сводобна,1 праг,2 праг и 3 праг.После всичко звучи както трябва,но този звук,или шум е изключително дразнещ .Та..има ли някакви идей как да го оправя? Снимки: Цитирай
mfutbol Отговорено Февруари 25, 2010 Отговорено Февруари 25, 2010 И аз имах подобен проблем със старата китара.Пробвай да разхлабиш струната и след това я дръпни леко, така че да видиш как се мести по бриджа.След това си я стягаш, настройваш я и си свириш.Не знам дали ще стане при теб,но както казах, аз така си оправях мойта. Цитирай
Борис Отговорено Февруари 25, 2010 Автор Отговорено Февруари 25, 2010 Пробвах,не става,даже май се на*ба повече Цитирай
ianev_94 Отговорено Февруари 26, 2010 Отговорено Февруари 26, 2010 (Редактирано) Можеш ли да снимаш грифа отстрани и да постнеш снимката, за да може по-добре да се види? Може би струната ти опира в някой от следващите прагове, защото и на мен ми се е случвало това и се чудех какво става, след което забелязах, че струната ми опира в следващото прагяе. Но не знам дали това е проблема при теб. Редактирано Февруари 26, 2010 от ianev_94 Цитирай
Борис Отговорено Февруари 26, 2010 Автор Отговорено Февруари 26, 2010 Май малко не се уточних,струната не опира АБСОЛЮТНО никъде...Затова не мога да установя проблема Цитирай
ianev_94 Отговорено Февруари 26, 2010 Отговорено Февруари 26, 2010 Хмммм.... тогава не знам. Спомням си, че басистът ми имаше такъв проблем и някак го оправи, но не знам дали при теб ще стане. Ще го питам. Цитирай
Борис Отговорено Февруари 26, 2010 Автор Отговорено Февруари 26, 2010 Ок,питай го пък ако не се намери решение ще карам още 20 дена с тая талпа Цитирай
Лими Отговорено Февруари 26, 2010 Отговорено Февруари 26, 2010 Предполагам, че самата струна е повредена около 3-праг, щом след него си звучи добре. Огледай я там внимателно и после евентуално я смени с друга. Цитирай
rinti Отговорено Февруари 28, 2010 Отговорено Февруари 28, 2010 (Редактирано) Хмммм.... тогава не знам. Спомням си, че басистът ми имаше такъв проблем и някак го оправи, но не знам дали при теб ще стане. Ще го питам. Ок,питай го пък ако не се намери решение ще карам още 20 дена с тая талпа Мето при мене проблема беше друг, на 1-во 2-ро и 3-то прагче на всички струни се получаваше бръждене(всъщност на 1-ва беше толкова зле, че си звучеше като заглушена) но това се оправи с регулирано на тръс рода. Редактирано Февруари 28, 2010 от rinti Цитирай
Борис Отговорено Февруари 28, 2010 Автор Отговорено Февруари 28, 2010 Е да,ама къде го тоя тръсрод на талпа от преди 30 години Цитирай
ianev_94 Отговорено Февруари 28, 2010 Отговорено Февруари 28, 2010 Е, сега . Не, наистина може би е от самата струна, пробвай с друга. Цитирай
Recommended Posts