Jump to content
Българският форум за музиканти

отново към запознатите с Yamaha Motif Xs


bras72

Recommended Posts

ами сигурно съм много тъп или английския ми е доста зле,но не успях да се оправя напълно с ръководството за употреба на motif xs.

Pазбира се имам много въпроси,но не ми се рискува да ми теглите една майна ,затова предпиремам тактика- по 2 въпроса на седмица. Пък през това време метода -(проба -грешка) все ще даде някави резултати.

1 . направил съм връзка от стейдж пианото ми roland fp-7 към ямахата с обикновен миди кабел тъй като клавиатурата на роланда е страхотна а ямахата е motif xs6 -тоест с лека клавиатура. Oт ямахата към компютъра съм със usb кабел .Оказа се обаче , че за да изпратя от ямахата миди сигнал към компютъра от сетъп менюто трябва да избера дали ще ползвам midi, usb,или mlan кабел.И така като избера usb кабел сигнал към компютъра идва обаче пък връзката от роланда към ямахата съответно изчезва защото са вързани с миди кабел. на роланда имам вход и за ucb кабел ,e да де ама на ямахата имам само един usb вход за друго миди устройство и така се получава че ако искам да записвам в компютъра трябва да ползвам леката клавиатура. замислих се дали случайно не се продават някакви usb сплетири ама пак не съм сигурен че ще стане

2 от перформанс мод как може да се запишат всички тракове в някоя програма сонар cubase или тн

да уточня

как мога да запиша едновременно на няколка трака някакъв патерн в който има примерно- бас,барабани ,пиано и тн

задавам в програмата различни миди канали но всеки път ефекта е един и същ

всичко се записва на един трак като звучат всички инструменти едновременно, но реално не се записва ритама на барабаните или баса , просто звучат заедно, например -пиано .соло барабанче,и някъв бас но без ритъм.

Aбе въобще томно с тия миди канали .Помагайте моля!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,колега!

Накратко: включи Ямаха-та с USB към ПС-то,Роланд-а към миди -IN на звуковата карта.Ямаха-та има софтуер,който се инсталира и самата Ямаха я отватяш като външно VST в самата програма(Sonar ,Cubase),посредством този софтуер командваш клавира(Яамаха-та) през компютъра,а чрез Роланд-а свързан по този начин командваш VST-то заредено в Sonar или Cubase.Това накратко,ако искаш пиши на "лични".Поздрави и успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.