Jump to content
Българският форум за музиканти

За процесор Behringer Xv Amp


Slash_bg

Recommended Posts

Колеги здравейте,свиря от много години на китара,напоследък обаче нямам време да се занимавам много,купих си добра китара преди 2 години ама си дрънкам в къщи без процесорче,сега съм се навил да си взема нещо,пробвах един Беринджър xvamp и честно казано ми хареса,малко кофти се работи с него,сложен е но като цяло има ефектчета,добре маже хах :greenangel:;)

иначе свиря солови неща,стила ми е сатриани,вай, м.фрийдман, та се питам тая машинка може ли да ми свърши работа,ще се радвам на коментари по темата,тенкс предварително и очаквам вашите отговори:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ako въпросът е "Ще мога ли да звуча с този процесор точно като моите кумири, които ползват техника за хиляди",

отговорът е не.

 

Ако пък въпросът е "Ще мога ли да звуча приятно с този процесор", тогава отговорът може би е положителен, но със сигурност няма да звучиш точно като със скъп усилвател и студийна обработка. В този смисъл - ако ти е харесал при пробата - взимай го. Не е скъп. Не знам дали точно този модел не се бавеше малко при смяна на програми. но за вкъщи, не е проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Процесорчето изобщо не е сложно, даже е с доста интуитивен интерфейс. А проблемът със забавянето при смяната се елиминира, когато построиш двете съседни бленди върху един и същи амп-модел. Ако минаваш от амп в амп, обаче, на зверчето му става малко тежко. Като цяло е добър проц за непретенциозно мазане. :thumbs_up: Особено ми хареса прецизният му хармонайзер, който тръшна в земята боклучавото решение на BOSS в техния GT-6. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега може би си прав :) не знам не съм добре запознат затва и написах тая тема :) а Севлиево се казва СЮУЛИУЛУ :hysterical::punk_guitar:

ДА и аз смятам че става за непретенцизно мазане,за свирене в къщи,кво ще кажеш за бос ме 50 по добро е нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото знам машинката е на базата на v amp2 с форма на китарка хе хе :hysterical: но са махнати някои симулации на кубета но какво ново е сложено не си спомням, по отношение на гейн и състейн на ефектите мисля че е като предишния,но не е лошо,ти свирил ли си с такава машинка? :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото знам машинката е на базата на v amp2 с форма на китарка хе хе ;) но са махнати някои симулации на кубета но какво ново е сложено не си спомням, по отношение на гейн и състейн на ефектите мисля че е като предишния,но не е лошо,ти свирил ли си с такава машинка? :)

 

Олей, съвсем бях забравил за тая тема. :D Всъщност, Севлиево по севлиевски било Су'улюу'у. Ама т'ва са подробности. Аз исках да го напиша по-четливо в профила си. :lol:

 

Та, не само съм свирил на X V-Amp, ами бях горд притежател на такова чудо в продължение на ... не помня колко месеца. Имам и V-Amp 2, също така. В общи линии, малчуганът се справя добре с имитацията на ампове, колкото и батко му. Проблемът е в орязаните възможности за настройка - еквалайзерите от V-Amp 2 липсват, а на тяхно място има някакви параметрици; липсват половината амп-модели; играчката е изцяло от пластмаса, макар и удароустойчива, но все пак ме е страх да го натискам с кубинката. :greenball: Само за вкъщи става, а и за репетиции, ама най-добре е да го настъпваш по чорапки. Иначе има wah педал, който е с малко странна работна характеристика. Ходът му е сравнително късичък, което го прави болно-чувствителен към милиметрови и полу-милиметрови промени в положението му. Ше трябва да поработиш малко, докато му свикнеш. Иначе са намерили хубаво приложение на педалчето - по подразбиране действа като volume за блендата, па можеш да го програмираш да е wah или хармонизатор. Също можеше и да е Pitch Bender, ако не се лъжа.

 

Виж ся ... личи си, че малката въшка няма кой знае какъв вътък, обаче много яко се опъва дори на малко по-скъпичките решения на ZOOM, Line6 и Digitech по преки сравнения. Ако имаш кадърна уредба - некой по-марков кас'тфон не мо'е да немаш у вазе, с по-големи томкалони таха ... па ако и китарката ти звучи благо, процесорчето ще те радва доста. Поне като за начало.

 

Ако ме питаш "Да го купя ли?" - да, купи го! Никога не е грешна инвестиция едно V-Amp-че! Не е най-най-най-супер-убер-дупер перфектният процесор на света, но концепцията му е добре реализирана, като качество на саунда е OK, парите му са подигравка с индустрията и ако ти писне от него вече, винаги има кой да го купи и да му се зарадва от сърце.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично аз съм доволен от звука на този процесор. Говоря най-вече за ефектите, защото всеки ефект има по няколко вариации, нещо, което наблюдавам при доста малко процесори. Единствено не ми харесва имитацията на "Whammy", тъй като, когато натиснеш надолу expression педала, не слизаш/качваш с пълна октава. Тоест Whammy-то на Behringer не обхваща пълна октава, а някъде около септима надолу/нагоре от pitch bend-натия тон с октава нагоре/надолу. От друга страна другите ефекти са лесни за контролиране. Има си хубав delay и reverb, харесва ми и еквалайзерът. Компресорът е добър, но Noise gate-a, не е от най-добрите, върши добра работа за amp симулациите, но ако имаш дисторшън преди процесора, тогава няма смисъл от NG-то, но това е съвсем естествено.

 

Има някои хубави amp симулации, но според мен повечето не са много добри, което е нормално, все пак е процесор, но като цяло играчката си заслужава и то много. Интерфейсът е лесен, има един mono и един stereo изход, нещо, което по-малките ZOOM процесори нямат, защото при тях двата изхода са направени на един (тоест става за стерео и за моно, но нямаш възможност да го разделиш на два изхода). Процесорът не е и обемен, така че няма да съжаляваш, ако го купиш.

 

Смятам в бъдеще да пробвам и "V-AMP PRO", но това е за момент, когато имам излишни пари. :D

 

P.S.: Rammkopf, не съм съгласен с теб, долната част на процесора е от желязо. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.