TRIC Отговорено Февруари 22, 2010 Share Отговорено Февруари 22, 2010 До колкото разбирам държиш здраво на е-пианото и след като потвърди че единственото предимство на тази система е оригиналната пианистична клавиатура макар че казваш,че и пластината променя връщането,според мен най-доброто решение е да не си променя човек пианото а за цената на системата да си вземе едно ел за времето когато саседте се приберат от работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GrashOverride Отговорено Февруари 22, 2010 Share Отговорено Февруари 22, 2010 Все пак ходих с мой познат, който свири на Clavinova да погледне YDP-то. Каза, че са доста "плитки" клавишите. Клавиатурата е с хамер механика, но все пак не се доближава чак толкова до истинското пиано. Аз имам YDP-140 и съм много доволен. Сравнявал съм го с най-евтината Клавинова и разликата е осезаема в полза на Клавиновата, разбира се. Но цената на най-евтината Клавинова е около 2300 лева, ако не се лъжа, а ти си дала бюджет 1000-1500лв. Смея да твърдя, като това си е мое лично мнение, че за сума до 1500 лева дигитално пиано с по-добра клавиатура от YDP-140 трудно ще намериш, ако въобще има... Модела YDP-160 е със същата механика като ниският клас Клавинова, но не се предлага на склад в България, а трябва да се поръча от Динакорд, цената не съм сигурен, но предполагам ще е поне 1700-1800 лева. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
costa01 Отговорено Февруари 23, 2010 Share Отговорено Февруари 23, 2010 До колкото разбирам държиш здраво на е-пианото и след като потвърди че единственото предимство на тази система е оригиналната пианистична по - скоро представям двата варианта, и останалото е въпрос на лична преценка от друга страна, погледнато чисто пазарно, тези модули за пиана са слабо конкурентни, след като може да се намери е-пиано за 1500 лв мисля, че толкова е и приблизително добавката в цената ако си купите чисто ново пиано, от ямаха примерно, с вградена система Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pebs Отговорено Февруари 23, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 23, 2010 Най - добрия вариант е да се вгради Silent - система в акустичен инструмент...Все повече хора предпочитат да си инсталират този спасител срещу нервни съседи в старо пиано... Ако имах старо пиано бих се замислила над този вариант. В моя случай трябва да купя ново или втора употреба акустично пиано и след това да се вгради Silent – системата. Затова се спирам на варианта да купя направо ново дигитално. И двата варианта си имат положителни страни и недостатъци. Всеки сам избира с какво да направи компромис. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikegavrailov Отговорено Февруари 26, 2010 Share Отговорено Февруари 26, 2010 Извинявам се на всички, но един прост въпрос: какво е това чудо- M-audio- http://www.musicstore.de/en_EN/GBP/M-Audio...-EPI0000424-000 По това което разбрах е невероятна машина. Детенце му трбва инструмент, а това е доста сериозна машина. Искам да купя нещо, което не ми изпълва лелия кибрит(апартамент) няма място. Yamaha е про в това отношение, но това като цена и хамър клавиатура е супер- моля Ви кажете къде е уловката Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
wiseman Отговорено Март 2, 2010 Share Отговорено Март 2, 2010 Здравей, И аз като теб ( а и много други) бях залетял за този клавир. Къде е уловката ли? (хах това ми звучи като:"къде е млякото" ) Просто намери малко свободно време, обиколи музикалните магазини и почни да пробваш клавирите. Дори и да не можеш да свириш просто натискай - така както си гледал по телевизията да правят пианистите. Звучи смешно ама си е така. Тогава ще усетиш разликата. Има грозни дигитални, които имат страхотни клавиши и други, които изглеждат супер ама са като детско акордеонче от Джъмбо за 5 кинта. Та на въпроса. Скъпите наистина има защо да са скъпи. Не е само маркетинг. За детенце не знам. Аз лично предпочитам да взема нещо качествено, което после ще остане и за наследниците А и само дигитално е скучно.Моя синт има доста инструменти и като ми писне да дъвча едно и също включвам и се забавлявам. Знаеш ли колко готино може да звучи "Ода на Радостта" с китайски инструменти и аранжимент. Майката му е да има мноооого фън И не се залъгвай за "леките" клавиши. Мен ме "успиваха", че така няма да ми се изморяват пръстите. Благодарен съм на хората във форума, че ми препоръчаха хамър с 2 ръце. Оф пак се отплеснах ама това ми е стар навик. Ако модератора прецени може да изреже плявата от поста ми Весело празнуване на 3-и март Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dudi Отговорено Март 9, 2010 Share Отговорено Март 9, 2010 (Редактирано) Скоро си купих Yamaha P-85 ,това е ел.пиано и съм много доволна-пианистичен тон и динамична клавиатура,дълго е колкото оригиналното пиано,разлика в клавишите подчти няма!!!! Реших си проблема със съседите те си отдъхват -А АЗ СИ СВИРЯ, КОГАТО И ДОКОГАТО СИ ИСКАМ !!!! Ето това е най-хубавото в случая с ел.пиана имат си слушалки и само ти се чуваш!!!Сега съм горд собственик на две пиана-акустично и електронно просто нямам думи...!!! Трябва ми повече свободно време да стоя на тях!!! А и между другото да ви кажа ,че си го избрах по интернет -поръчах си го от http://www.musicworld.bg/bg/home ,имаше риск и притеснение ,но пък като го получих се успокоих,както писах няма разлика между акустичното и електронното оствен че едното е на ток!!!! как звучи и как изглежда може да се провери в нета-няма страшно малко риск и готово Редактирано Март 9, 2010 от Dudi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts