emilov_opel Отговорено Февруари 19, 2010 Share Отговорено Февруари 19, 2010 Мини бас е по- трудно от мини амп а трябва мощност поне 3-4 вата , което ше рече че не е за батерий , а и говорителчето ше иска някакво акустично оформление демек по- голям обем , кутия , хорна ,... утежняване на мембраната ... Евент няма пробл със слушалки ... ? Най добре да се огледа нещо фабрично , и от него да се вземе идеята поне . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Февруари 19, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 19, 2010 е Ники, аз имах предвид само за платката с невързаните елементи и потове, в смисал без кутии и т.н. А иначе това говорителче е идеално за целта с гумена емебрада, кутията е голяма, има рефлектор, само трябва да сменя ампа Скоро ще постна снимки и ще го реализирам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 19, 2010 Share Отговорено Февруари 19, 2010 ^^ Емо, прав си. Изобщо мини и бас са 2 много трудно постижимо нещо за съжаление. Ако е мини най-доброто решение е импулсно захранване и 10-15 вата усилвател с малко говорителче в добре проектирана колонка. Viper-X, ако търсиш звук, няма как да го изкараш от платката или говорителче вързано с 2 жички на бюрото. Особено когато говорим за бас. Тоест началната инвестиция от платки, кутия, захранване, говорител, конектори и тн ще надвиши малко или много очакванията. Мини системите за бас на роланд са с 4 малки говорителчета. За това според мен може би ще е по-добре тази система да е с 2 говорителчета. ето ти 40 лева само за тях. За завършен проект с прилична визия не виждам как ще падне под 100 лева. Не се подвеждай по цената на един резистор или кондензатор Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emilov_opel Отговорено Февруари 20, 2010 Share Отговорено Февруари 20, 2010 Това горе е единственият възможен отговор , според мен . Което може да се направи на масата в кухнята може , те- това не може , сблъскваш се с физични закони . Шибаната ниска честота е с голяма дължина на вълната и като се раздвижи говорителчето вълната обикаля и дава пълно акустично късо и не чуваш нищо. (слушалките биха решили проблемо ) Се едно с ръка да правиш малки вълнички в леген и да изплискаш водата от там . И аз искам умна богата блондинка , но физиката не го позволява. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
guitard Отговорено Февруари 21, 2010 Share Отговорено Февруари 21, 2010 А някой може ли да ми даде някаква такава схема на 5-10-20 ватове ампче, защото тука имах едно кубе за бас, ама остана само говорителя и кутията. Nikifena каза че ще помисли, но не е длъжем да ни предоставя схемата, която ще е негово лично дело. Затова ако някой е виждал някаква такава схема из интернет, ще съм благодарен ако ми даде линк, че аз нещо не успях да намеря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Февруари 21, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 21, 2010 http://www.runoffgroove.com/ruby.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
guitard Отговорено Февруари 21, 2010 Share Отговорено Февруари 21, 2010 Блогодаря, но в datasheet-a на lm386 пише, че е 0,125 mW, а на мен ми трябва нещo по-мощтно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 21, 2010 Share Отговорено Февруари 21, 2010 TDA2003 - еднополярно захранване, 6вата на 4 ома. TDA2030 - двуполярно, 14вта на 4 ома. Ще предоставя схемата и проект, който лично ще реализирам преди това, ако някой направи добър дизайн на кутия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
guitard Отговорено Февруари 22, 2010 Share Отговорено Февруари 22, 2010 TDA2003 - еднополярно захранване, 6вата на 4 ома. TDA2030 - двуполярно, 14вта на 4 ома. Ще предоставя схемата и проект, който лично ще реализирам преди това, ако някой направи добър дизайн на кутия. Блогодаря! Лошото е, ча като гледам няма кой да направи дизайн за кутията, за съжалание и аз не разбирам от това Може и да няма хора които разбират, което е малко вероятно, пък може и да не им се занимава, но пък никой не е длъжен. Затова поисках схема, защото едва ли ще се стигне до Вашия проект. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts