stanly45 Публикувано Февруари 18, 2010 Публикувано Февруари 18, 2010 От 2-3 год. влизам раздела за Джаз, който всъщност ме интересува,но ми прилича на обрана бедна черешка.С изключение на 1-2 книги нищо друго няма.Всъщност,то май няма и такъв специализиран раздел.Както някой пише за акорди изведнъж друг пита откъде да си купи учебник за пиано.Смешна работа.Аз предлагам да има нещо като раздели както съм виждал другаде в INTERNET.Раздел за начинаещи,за леко напреднали,за напреднали... То иначе това е един Тюрлюгувеч.Не знам обаче как да се поправи това и по какъв начин.Зависи и от нас , но мисля че администарторите сигурно могат да изиграят голяма роля. Аз се ангажирам да предоставя,доста от моите неща,които притежавам,за да могат да се ползват и от участниците за които ще представляват интерес.По мое врене ,когато бях млад музукант,нямаше нищо от къде да погледнеш,а и българските мусиканти,ревниво си пазеха нещата си неосъзнавайки,че ако си разменят неща ползата ще е по-голяма.Нека си направим една библиотека и всеки да може да си изтегли,това което търси (ако го има). а не с разни линкове (''Иди тук; ''Влез там'')Аз обичам Джаза безкрайно и интересите ми са в тази музика. Ако има съмишленници да действаме !!! С поздрав:Stanly45@ abv.bg Цитирай
Steppenwolf Отговорено Февруари 18, 2010 Отговорено Февруари 18, 2010 Понеже това е предложение, а не разисква въпроси около теорията и композицията, мести се в раздела за предложения. Първо, раздел за джаз няма, което би трябвало да сте забелязал за тези 2 - 3 години. Има общ теоретико-композиторски раздел. Ако вбъдеще има раздел за джаз, разбира се би било коректно да има и много други раздели. Засега не се е появила особена нужда от подобни разклонения. Второ, има разнообразна литература, свързана с джаз музиката, като най-хубави в джаз теорията са се обособили около 4 - 5 книги, които са били споменавани във форума и са известни. Интернет е пъстър на различни сайтове и форуми по темата. В този форум обаче е забранено публикуването на връзки към пиратски материали, което също се предполага, че знаете, понеже е описано в правилата на форума. Поздрави! Цитирай
Recommended Posts