kulov Публикувано Февруари 17, 2010 Публикувано Февруари 17, 2010 От доста време се каня да коментирам това тук, накрая се наканих все пак. Някъде от година-две много взе да ми пука много фалангата на десния палец. Особено на студено. Постоянно, само малко да го свия и щрак. В началото не съм обръщал много внимание, но от известно време супер много ме дразни. Другите пръсти не ми са така. Свиря с пръсти и точно този ми служи обикновено за опорна точка на ръката към тялото на инструмента. Споделете, някой срещал ли е подобен проблем. Цитирай
Demiurg Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 Не го движиш, затова е така. Аз съм (бях) с изхабена хрущялна тъкан, и пуках по всички сгъвки. ;-) Ако стигнеш чак дотам (не ти го препоръчвам), мога да ти кажа какво да пиеш - оправих се за месец. Но като гледам, проблема ти е точно в липсата на движение. Нали си даваш сметка, че като го ползваш само за опора, ти упражняваш голямо натоварване в/у палеца, но без да го движиш. Я отдели време и се упражнявай и с палеца, като класическите китаристи: Конкретно това движение е по- добро от слап-а, защото при биенето по струната движението е по-рязко, отсечено, и може да е болезнено, ако ти хрупат ставите. Това - с чисто рехабилинационна цел, но ще ти развие и друго отношение към баса - все пак е вид китара ! Цитирай
kulov Отговорено Февруари 20, 2010 Автор Отговорено Февруари 20, 2010 Благодаря, колега. Ще пробвам да го раздвижвам повече. Цитирай
Recommended Posts