Gee Tee Age Публикувано Януари 16, 2006 Публикувано Януари 16, 2006 1.гласа ми не е силен и като държс гласна трепери как да го направя по плътен и и здръжлие 2.възможно ли е да се поистигне нещо чрез уроци по пеене Цитирай
Termy Отговорено Януари 16, 2006 Отговорено Януари 16, 2006 1. Научи се да дишаш правилно и гласът ти ще стане по-силен и ще можеш да държиш прав тон. Научи се да ползваш резонаторите по-тялото си и гласът ти ще стане по-плътен или какъвто там си искаш. Има много писано по темата във форума. Направо вокалите се счупват да пишат за това. Друго не им е на устата. Според мен е най-добре да почнеш уроци при някой. 2. Уроците по пеене няма да ти помогнат да постигнеш нищо. Особено, ако се занимаваш с компютри или скулптура. В областта на корабостроенето също са много излишни. Абе, в общи линии, с каквото и да се занимаваш, освен пеене, уроците по пеене само ще ти изгубят времето. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 16, 2006 Отговорено Януари 16, 2006 Termy както винаги е невероятно прав и напълно подкрепям казаното от него (особено за корабостроенето). Специално за издръжливостта ще ти помогне по-честата практика (един вид - трениране), но е най-добре да се свържеш с някого, който може да ти даде насоки как да го правиш правилно. За силата на гласа - някои се раждат със силен глас, други се научават как да пеят силно, а трети така и не успяват. Пример в тази насока е Деси Добрева, която има доста нежно и не особено силно гласче (говорим за днамика), но въпреки това пее невероятно красиво. Сиреч, това не е най-важното. В пеенето цаката е да превърнеш дефекта в ефект, а готиното - в още по-готино. Така че, дерзай и успех Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 16, 2006 Автор Отговорено Януари 16, 2006 Аз си пея само за собствен кеф,няма да ставам певец,затова питах просто за обща култура. Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 16, 2006 Отговорено Януари 16, 2006 Ами в такъв случай чети редовно форума (по-конкретно Вокалския раздел) и си попявай повечко вкъщи Който пее зло не мисли Цитирай
Termy Отговорено Януари 16, 2006 Отговорено Януари 16, 2006 Моят горещ съвет е да ходиш на уроци. Дори и да си пееш само за кеф, с уроците ще се понаучиш, а повярвай ми, колкото по-добре пееш, толкова по-кеф става. Би могъл да го караш на четене на литература и самоучение, но според мен, малко се изхвърлят хората. Не че пишат неверни неща, но ако спазваш съветите на всички, в общи линии, ще я караш на разделно хранене с вода със стайна температура, захароза от ядене на мед и то не преди концерти. Освен това без даскал нямаш обратна връзка. Та ако можеш да си го позволиш - отивай на уроци! Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 16, 2006 Автор Отговорено Януари 16, 2006 Ходи на уроци по китара ходи на уроци по солфеж,научи нотите...какво искате да направите от мене бе хора Цитирай
npace Отговорено Януари 16, 2006 Отговорено Януари 16, 2006 ми... музикант? защото то не става толкова лесно Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 16, 2006 Автор Отговорено Януари 16, 2006 е не може един тип да се развие във сички области.за сега све оправям ама искам да мога по лесно да композирам мелодии,после ад започна да свиря и на китара,пеенето не е наложитено щото не си харесвам гласа Цитирай
npace Отговорено Януари 16, 2006 Отговорено Януари 16, 2006 е то никой не си харесва гласа май за композиране - прогресии хармония и ладове китарата е лесна - поне основните работи, които ще ти трябват на този етап Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 16, 2006 Автор Отговорено Януари 16, 2006 е то никой не си харесва гласа май за композиране - прогресии хармония и ладове китарата е лесна - поне основните работи, които ще ти трябват на този етап трудно ми е да натискам струните така че въпреки натиснати,да трептят при пикинг Цитирай
Katsko Отговорено Януари 17, 2006 Отговорено Януари 17, 2006 да,ще ти помогнат много ако попаднеш на добър учител а не на дрънкало от добър учител(педагог)дори няколко урока ще са ти полезни :read: Цитирай
ronia Отговорено Януари 17, 2006 Отговорено Януари 17, 2006 ...за сега све оправям ама искам да мога по лесно да композирам мелодии,после ад започна да свиря и на китара,пеенето не е наложитено щото не си харесвам гласа Щом е за композиране, можеш да си свирукаш с уста идеята, вместо да я пееш. Това по естествен път предизвиква правилно дишане и не тормози гласа. Или ако имаш вече текст, пей го тихичко. Те големите неща стават без много шум, нали знаеш Цитирай
CorvusCorax Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 от добър учител(педагог)дори няколко урока ще са ти полезни :read: Напълно правилно! Цитирай
Recommended Posts