Ryder Публикувано Февруари 13, 2010 Публикувано Февруари 13, 2010 Та значи проблема ми е такъв:лявата ръка ми е като схваната...с дясната свиря бързо но лявата ми разваля всичко....бавно я движа..дайте някакъв съвет относно проблема ми.. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! Цитирай
jrhetf4xb Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 Много свирене! Просто няма магия с която да си изравниш ръцете освен много упражнение. Не се притеснявай, всичко ще дойде от самосебе си. Цитирай
a1RwalK Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 Знаеш ли пробваи да свириш четвъртини>осмини>триоли>шестнайсетинки едновременно с двете ръце води се по темпото на по-бавната ръка и така лека полека ше се изравнят но имаи предвид че няма да стане бързо.. просто го свири като разгрявка... на мен ми помага би трябвало и на тебе Успех ! Цитирай
herbari Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 На мен това ми помага пробвай няма да загубиш Цитирай
geni2x Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 - Почни да се храниш, миеш зъбите, бръснеш и пр. с лявата ръка - Прави ролове, започвайки с лявата: вместо RLRL RLRL прави това LRLR LRLR - Опитай да водиш с лявата на фуса - най-прости бийтове Цитирай
Sasho_Crasho Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 - Почни да се храниш, миеш зъбите, бръснеш и пр. с лявата ръка - Прави ролове, започвайки с лявата: вместо RLRL RLRL прави това LRLR LRLR - Опитай да водиш с лявата на фуса - най-прости бийтове Това със сигурност ще прозвучи смешно на някой, но от солиден опит мога да кажа, че помага. Още от първи курс пиша с лявата ръка от време на време и в края на обучението си, вече мога да кажа че пиша и с двете ръце. Представете си изражението на декана на счетоводния факултет като видя на изпита как си подхвърлям химикала от едната в другата ръка . Лошото е, че специално за това също трябват упраженения - ченгелчета, чертички, кръгчета и т.н. Цитирай
niacin Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 Обръщаш сета. Водене с лява колкото се може повече. Всички рудименти ги учиш с лява водеща. И сериозно: вилица, лъжица в лявата ръка. И - бавно и тихо свирене също - тогава понякога много повече се вижда къде е проблемът. Значение имат всички мускули - и малките, пръсти и т.н. Вариант 2: минаваш на traditional grip. Тогава не търсиш огледално съпоставяне с дясната ръка. Съвсем други мускули се използват. Поздрави Цитирай
visorski Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 Мисля, че изброените до тук съвети са много добри и качествени, както се казва "свиренето става със свирене" Цитирай
luppo3 Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 - Почни да се храниш, миеш зъбите, бръснеш и пр. с лявата ръка - Прави ролове, започвайки с лявата: вместо RLRL RLRL прави това LRLR LRLR - Опитай да водиш с лявата на фуса - най-прости бийтове Това със сигурност ще прозвучи смешно на някой, но от солиден опит мога да кажа, че помага. Още от първи курс пиша с лявата ръка от време на време и в края на обучението си, вече мога да кажа че пиша и с двете ръце. Представете си изражението на декана на счетоводния факултет като видя на изпита как си подхвърлям химикала от едната в другата ръка . Лошото е, че специално за това също трябват упраженения - ченгелчета, чертички, кръгчета и т.н. Това за изражението на декана ме изпълни с кеф и смях! Браво - все така! Цитирай
Ryder Отговорено Февруари 14, 2010 Автор Отговорено Февруари 14, 2010 - Почни да се храниш, миеш зъбите, бръснеш и пр. с лявата ръка - Прави ролове, започвайки с лявата: вместо RLRL RLRL прави това LRLR LRLR - Опитай да водиш с лявата на фуса - най-прости бийтове Малко с бръснането ще имам проблеми щот неска са опитах и на едната буза сам си посадил памук пък другата ще я залесявам Цитирай
Ryder Отговорено Февруари 14, 2010 Автор Отговорено Февруари 14, 2010 Чувал съм,че трябва да вземеш два вида палки(по тежки и по леки:примерно 7б 5а)и по-тежката в "схванатата"ръка Цитирай
evans Отговорено Февруари 17, 2010 Отговорено Февруари 17, 2010 Намери си школта ,,stick control",тя ще ти помогне.Хубаво е при нея,че можеш да я свириш само на практис пад,без да смущаваш комшиите.Също така аз като я свиря във вкъщи сядам пред огледало и постоянно си наблюдавам ръцете. Цитирай
nosorozitemu Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 Този проблем е нормално да го има всеки, който от скоро се занимава с ударни инструменти. В горният пост колегата Evans е цитирал името на школа превърнала се в крайъгълен камък в теорията на барабаните. Само бих допълнил, че също така е много полезно докато се изпълняват отделните упражнения това да става на фона на музика или метроном, по - този начин е сигурно, че няма да изградиш грешно чувство за време. Поздрави. Цитирай
makedonetsa Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 Намери си школта ,,stick control",тя ще ти помогне.Хубаво е при нея,че можеш да я свириш само на практис пад,без да смущаваш комшиите.Също така аз като я свиря във вкъщи сядам пред огледало и постоянно си наблюдавам ръцете. Цитирай
just_drummer Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 Намери си школта ,,stick control",тя ще ти помогне.Хубаво е при нея,че можеш да я свириш само на практис пад,без да смущаваш комшиите.Също така аз като я свиря във вкъщи сядам пред огледало и постоянно си наблюдавам ръцете. От къде мога да я намеря, че няма да е лошо да я мина ? Цитирай
Recommended Posts