Ивелин Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 А, че готини панорамки (с Иван Гарелов)! Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Февруари 24, 2010 Автор Отговорено Февруари 24, 2010 Също ще е от полза да си пазите собствената партия несмесена като отделен WAV с по-добра резолюция, за да може да се ремиксват когато излезе нещо сполучливо Бицев, мерси за труда, който си положил въобще не съобразих, следващия път ме ръчни, аз всичко пазя ... да има на кво да се смеем с децата след време Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Февруари 24, 2010 Отговорено Февруари 24, 2010 Жестоко е станало, Бицев! Аз не си бях направила труда да просвиря двата трака паралелно (а и на все още "новия" комп нямам софтуер за многопистово слушане/запис), но резултатът е НЕВЕРОЯТЕН! Такива готини пасове си подават китарата на Този и гласът на Вяра, че окончателният резултат си стои... направо аранжирано. Разтоварих си го, не съм убедена, че има място за други хора - притеснява ме парчето да не стане натруфено или тромаво като замисъл (щото то си стана парче)! Но ще си го слушам, докато ми "попие в гръбначния мозък" - това е повече от сигурно. Ако нещо ми хрумне, може и да запиша, но... засега си ме кефи и така. Браво за готината идея! Цитирай
Бицев Отговорено Февруари 24, 2010 Отговорено Февруари 24, 2010 ^ > "...не съм убедена, че има място за други хора.." Това имах предвид като казах, че 'сърце не ми даваше' да отварям място като изтривам/заглушавам някой от двамата. Доста зор видях с избора какво да 'придърпвам' назад и встрани, че да ги накарам да се редуват. Просто 'нямаше празно' - всичко им беше за шест. Затова и подходих от собственото си виждане за джема: - започва с 'излагане на темата' (тема няма, но отлично я измисля Вяра в движение). Всеки солов инструмент може да въведе тема, но когато има вокал, просто той е най-подходящия 'инструмент' за това. В това време Люси не го заглушавам напълно, само го изтеглям леко назад и всрани, да стане част от подложката. - после се редуват успоредни 'сола' като импровизиран дует - гледах да оставя такива равностойни моменти навсякъде,където е възможно - - помежду тях: две 'сола' (истински) на китарата, през които тя взема 'center stage' най-отпред. Позволих си само на тези две места, само за по няколко такта, напълно да извадя вокала и да оставя китарата като 'инструментално соло' каквото всички очакват. Тук най-много се мъчих с избора, защото нямаше слаб материал и кръв ми капеше да я заглушавам напълно: но редуването на челно самостоятелно солиране с паралелни дуети прави джема по-'истински' (по мое лично разбиране) - накрая се получи естествен диалог (call-response), защото Вяра беше оставила добри пролуки между повтарящите се обаждания... - - -- От наличния материал беше по-удачно да се изработи завършен запис на двамата, отколкото подложка за още хора. Технически, разбира се, нищо не пречи да се лууп-не първичната подложка (или части отнея) и да се отвори колкото искаш място - но оставям това упражнение на други. С такова намерение тръгнах, но в хода на работата разбрах, че правя документ за 'златните страници' на форума (Те пък веднага се надскочиха с 'еротичния' джем, но в него не се налага ремикс - и двата ще влязат в бъдещия раздел/албум/ колекция "Избрано от Музикант.Орг" - не сешегувам). - - - - За желаещите мога да кача някъде оригинален 24-битов WAV с пълното качество,но не знам какво ще правите с него. По-скоро да изчакаме още няколко шедьовъра и (заедно с няколко стари, и след позволение от участниците) ще изготвя един диск и ще кача имиджа всеки да си пече и да слуша в HiFi форумското майсторство... А засега - свирете и пейте повечко Цитирай
Recommended Posts