Fear Публикувано Февруари 8, 2010 Share Публикувано Февруари 8, 2010 (Редактирано) Добър вечер на всички Имам ел.китарка от две години, нищо особено не е. Както и класическа китарка, замислил съм да продам електрото , НО се чудя ако закупя бас китара, дали ще мога да я ръгна във кубето на сегашната китара, то е някакво китайско E-39 guitar amplifier пише на него, но все пак вади някакъв звук... Та дали ще мога да ръгна китарката в него? Също така имам един ефект wasabi distortion който подозирам, че няма да може да се ползва от бас китара, но пак да питам. Ами това са въпросите ми. Благодаря ви предварително. Редактирано Февруари 8, 2010 от Fear Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Февруари 9, 2010 Share Отговорено Февруари 9, 2010 То за можене - ще може, но не е съвсем препоръчително. Ако ще свириш само за репетиране вкъщи на 1-2(абе....може и 2-3, но не повече за всеки случай), иначе рискуваш говорителя да пострада. И ефекта ще може да ползваш, но тогава риска става по-голям. В общи линии - да, but at your won risk. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fear Отговорено Февруари 9, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 9, 2010 Значи по-добре да си ги продам и да си закупя бас кубе? Благодаря ти много Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Февруари 9, 2010 Share Отговорено Февруари 9, 2010 Ако изрично държиш да мъчиш съседите със силен бас, по-добре си купи. Звука също ще е коренно различен - по-хубав и по-достоверен за възможностите на инструмента. Но, както казах, ако искаш просто на сравнително тихо да си свириш на баса върху мп3ки да речем, можеш. Аз така тормозя едно кубе маршал 30в за китара, вече 4 години, но свиря на не повече от 2. Звука "става", за репетиране е ОК, но звука е рехав, вял, няма ниски, а 5тата струна е доста по-слаба от другите - проблеми които ги нямам в (почти) никое друго кубе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gatzo Отговорено Февруари 10, 2010 Share Отговорено Февруари 10, 2010 Аз съм по-краен, решиш ли да свириш бас-двете китара и кубе вървят заедно!!!! Другото е риск-ще се накефиш и ще изтрещи говорителя-примери колкото щеш. Купи от форума нещо на старо и ...успех с баса, увлича, пускаш силно и става "страшно" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fear Отговорено Февруари 10, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 10, 2010 Ами и аз се оглеждам във форума, а да попитам сега. Знам, че много пъти е обсъждано но... Разполагам със около 400 лева, но да попитам удачен ли е варианта да закупя някакъв бас който да включа във колонките/компютъра и след това да се финансирам за кубе, или да взема някой от пакетите на squier китара + кубе? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts