JustHATEme Публикувано Февруари 7, 2010 Share Публикувано Февруари 7, 2010 (Редактирано) Здр. Ходя на уроци от месец и зн само нотите на свободните струни на 1 (1 :3 прагче) на 2 (1 3 паргче) на 3 (2ро прагче ) на 4 и 5та (2;3 прагче) 6 (1;3 прагче) МОЛЯ напишете ми нотите по целия гриф ако има интернет страница ще е още по добре БЛАГОДАРЯ МНОГО ! Смятате ли че напредвам бавно за периода от 1 месец ? Ще съм Много благодарен ако изкажете мнение !И ако ми напишeте нотите а ако има и "картинки" (да видя и как изглеждат ) (напълно разбирам ,че ставам нахален ама какво да се прави МНОГО СЪМ ЗАРИБЕН) Редактирано Февруари 7, 2010 от JustHATEme Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gibson Отговорено Февруари 7, 2010 Share Отговорено Февруари 7, 2010 Разбирам ако нотите бяха разбъркани, ама Няма значение, ето какво каза Гугъл като написах "notes guitar neck" http://www.brendanburns.com/Lessons/pdf/guitargifnote.gif Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockfire Отговорено Февруари 7, 2010 Share Отговорено Февруари 7, 2010 Потърси във форума, има информация , но най-добре е да си намериш учител! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JustHATEme Отговорено Февруари 7, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 7, 2010 (Редактирано) Учител си имам но все пак не ми се чака всичко което ми дава го научавам за 2 дни ! и мо остават още 3 4 скука и реших да си уча някои неща сам за да напредна по бързо ! Gibson: Тъпото е че не са напосани на Български език ! Все пак благодаря и повтарят ли се след 12то прагче ? защото са дадено само до там ?! Редактирано Февруари 7, 2010 от JustHATEme Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AngusYoung Отговорено Февруари 7, 2010 Share Отговорено Февруари 7, 2010 ^след 12-то се повтарят Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JustHATEme Отговорено Февруари 7, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 7, 2010 (Редактирано) Благодаря !Остава и само някой да ми даде линк с нотите ;-) освен този горе ... защото нищо не схващам от него или поне някои да ми го пообясни МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! Редактирано Февруари 7, 2010 от JustHATEme Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Февруари 7, 2010 Share Отговорено Февруари 7, 2010 А-ла ,B-си ,C-до ,D-ре ,E-ми ,F-фа ,G-сол гледай диаграмата и учи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JustHATEme Отговорено Февруари 7, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 7, 2010 Благодаря на Всички !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
herflik Отговорено Февруари 7, 2010 Share Отговорено Февруари 7, 2010 ПРАГЧЕ 1 6-фа 5-ла диез 4-ре диез/ми бемол 3-сол диез/ла бемол 2-до 1-фа Прагче 2 6-фа диез/сол бемол 5-си 4-ми 3-ла 2-до диез/ре бемол 1-фа диез сол бемол ПРАГЧЕ 3 6-сол 5-до 4-фа 3-ла диез/си бемол 2-ре 1-сол Прагче 4 6-сол диез/ла бемол 5-до диез/ре бемол 4-фа диез/сол бемол 3-си 2-ре диез/ми бемол 1-сол диез/ла бемол Прагче 5 6-ла 5-ре 4-сол 3-до 2-ми 1-ла Прагче 6 6-ла диез/си бемол 5-ре диез/ми бемол 4-сол диез/ла бемол 3-до диез/ре бемол 2-фа 1 ла диез/си бемол Прагче 7 6-си 5-ми 4-ла 3-ре 2-фа диез/сол бемол 1-си Прагче 8 6-до 5-фа 4-ла диез/си блемол 3-ре диез/ми бемол 2-сол 1-до Прагче 9 6-до диез/ре бемол 5-фа диез/сол бемол 4-си 3-ми 2-сол диез/ла бемол 1-до диез/ре бемол Прагче 10 6-ре 5-сол 4-до 3-фа 2-ла 1-ре Прагче 11 6-ре диез/ми бемол 5-сол диез /ла бемол 4-до диез/ре бемол 3-фа диез/сол бемол 2-ла диез/си бемол 1-ре диез/ми бемол Прагче 12 6-ми 5-ла 4-ре 3-сол 2-си 1-ми Ето ви ги на български, да се надяваме че не съм объркал нещо. . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VERSUS Отговорено Февруари 7, 2010 Share Отговорено Февруари 7, 2010 (Редактирано) Виж сега, много е просто. Като знаеш свободните струни на кои тонове отговарят, всяко следващо прагче повишава тона с половин тон. Следователно на 6та струна, например, 3то прагче е сол (G), а 4то сол диез (G #) - половин тон по-нагоре. Това е, съвсем елементарно е! П.С. Между ми и фа и между си и до разстоянието е само половин тон, тоест не съществува ми диез и си диез, тоест си и до са на съседни прагчета! Дано съм го обяснил максимално ясно, поздрави! Редактирано Февруари 7, 2010 от VERSUS Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JustHATEme Отговорено Февруари 7, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 7, 2010 Мерси много а как да разбера на коя половина да свиря нотите.На 1вите 12 прагчета или на другите 12 ...(от 1 до 12 и от 12 до 24то) >?< Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexdar Отговорено Февруари 7, 2010 Share Отговорено Февруари 7, 2010 От октавовата група. 12то прагче на 1ва струна е ми на втора октава и се пише на последното междулиние. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 7, 2010 Share Отговорено Февруари 7, 2010 (Редактирано) Първо явно ти трябва елементарна подготовка. Потърси преподавател. Въпросите, които задаваш, крият в себе си още много въпроси. Редактирано Февруари 7, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JustHATEme Отговорено Февруари 7, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 7, 2010 Преподавател имам просто исках да ги знам !!! да ги имам и да се подготвям за по-нататък да ми е "по-леко" Учител си имам ! ! !Попитах от любопитство ... Благодаря на всички за точните разяснения ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 7, 2010 Share Отговорено Февруари 7, 2010 (Редактирано) Е, като си имаш учител, защо не ти е обяснил тези неща? Не учите ли основни неща в музикалната теория, все пак? Редактирано Февруари 7, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts