JustHATEme Публикувано Февруари 4, 2010 Публикувано Февруари 4, 2010 Кубето ми е Epiphone S10 Има си Overdrive и е кажи речи доволно кубе като за начинаещ.Та се замислих дали е нужно на кубе с Overdrive да му купувам дисторшън.Или ще ми върше работа и без такава кутийка ами направо да си купя 1 2 размазващи ефекта за тези пари ... Само че не съм запознат с ефектите и качеството им бихте ли ми предложили няколко от по-комерсиалните ефекти(абе онези дето най-често чуваме в клиповете из youtube (това е само пример...) Например този този клип. ефект е използван или просто е увеличил Gain ( или си е настроил правилно еквалайзера) моля помогнете да разбера нещо повече от това което знам за ефектите. БЛАГОДАРЯ. Очаквам вашите коментари Цитирай
Slacoth Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 Или ще ми върше работа и без такава кутийка ами направо да си купя 1 2 размазващи ефекта за тези пари Имай предвид, че при подреждането на ефектите, когато се ползва драйв ефект, първо той се поставя след китарата! Не е правилно да слагаш дилей преди дисторшън, а ако твоето кубе няма сенд-ретърн, няма как да преодолееш този проблем. Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 Би ли ми обяснил какво е това сенд ретърн моля ... защото до сега съм позлвал само Guitar Rig и не ми е ясно за какво става въпрос Цитирай
Slacoth Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 (Редактирано) Китарните усилватели най-често са изградени от предусилвател (това с потенциометрите и вградения дистър ), крайно стъпало (усилвател на мощност) и говорител. Сенд-ретърн е най-общо прекъсване на сигнала между предусилвателя и крайното стъпало - т.е. ти се дава възможност да слагаш ефекти след предусилвателя, а не преди него. Обикновено буксите са на задния панел.Твоето кубе най-вероятно няма. Редактирано Февруари 4, 2010 от Slacoth Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 (Редактирано) Прав си нямам никакви букси на задния панел благодаря че ми обясн нещо което не знаех .. Да се надяваме че това което каза по-горе няма да ми попречи да ползвам ефекти ... Има ли начин да сложа ефекта преди предусилвателя. Същтото ли ще е или това ще се отразява на качеството Редактирано Февруари 4, 2010 от JustHATEme Цитирай
Slacoth Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 (Редактирано) Същтото ли ще е или това ще се отразява на качеството Можеш да слагаш колкото ефекта желаеш между китарата и предусилвателя, просто в твоя случай трябва да си купиш и дисторшън-ефект (освен ако не желаеш да свириш с чиста китара), който ще вържеш най-отпред . Преди дисторшън може да се ползва примерно и компресор, но да не заораваме... Абе най-добре ако си с малък бюджет си вземи един ZOOM 505 за 50 лв и си готов. Редактирано Февруари 4, 2010 от Slacoth Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 Благодаря много ! Ще търся из ннтернет магазините ... !!!Да се похваля преди мин си поръчах перца с Jimi Hendrix (и някакви 6бр 2.31. за проба и 2 пакета Dunlop) Цитирай
Чукопад Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 Искам да използвам темата, за да ви попитам мога ли с ей това чудо : boss cs 3 compressor sustainer да си вдигна състейна?И ако да - с колко и какво качество? Цитирай
Slacoth Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 (Редактирано) Не си дал достатъчно информация, но ако свириш през комбо-кривоч с вграден драйв, аз ти препоръчвам това: В момента се продава даже на добра цена. Иначе пак за тази цел става и това: Предлагам ти го (нищо, че е евтин Behringer), защото съм го пробвал лично с малък усилвател Fender 15R и ми вкарваше много приятен състейн. Редактирано Февруари 4, 2010 от Slacoth Цитирай
Чукопад Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 Свиря през това http://www.bassemporium.com/images_product...ddtdf7pedal.jpg и не използвам вградения драйв на кубето. Иначе е комбо, да. Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 (Редактирано) Този педал ме кефи колко $$ го купи ? Нов ли беше или 2ра ръка .Има ли други процесори освен този Zoom 505 на по-прилична цена (50 -85 лева) втора ръка естествено но да е запазен ако някои предлага от форума да пише в темата или 1 лс (Zoom 505 е супер просто искам да разгледам всички предложения) Редактирано Февруари 4, 2010 от JustHATEme Цитирай
Чукопад Отговорено Февруари 4, 2010 Отговорено Февруари 4, 2010 Този педал ме кефи колко $$$ го купи ? Нов ли беше или 2ра ръка .Има ли други процесори освен този Zoom 505 на по-прилична цена (50 -85 лева) втора ръка естествено но да е запазен ако някои предлага от форума да пише в темата или 1 лс Купих го за 110 лева втора ръка от форума от Valserp. Човека ми го прати перфектно опакован и ми помагаше докато се оправя с него. Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 4, 2010 Автор Отговорено Февруари 4, 2010 110 ЛЕВА ! леле тук си направил голям удар явно човекът е бил да зор или просто е имал по - добър .За 110 лева това си е голяма оферта Цитирай
Recommended Posts