GTS Публикувано Януари 31, 2010 Публикувано Януари 31, 2010 (Редактирано) Привет от мен, от известно време следя форума и чак сега пиша за пръв път След малко използване и като тарамбука предната вечер, китарата ми Орфей се оказа с една "излишна" част Дървена летвичка се мъдреше вътре в акустичната камера Извадих я и с телефона щракнах следното нещо: на опипване вътре в китарата усетих че има две още две сходни летвички - една централна, успоредна на грифа, между 3 и 4 струна, една диагонална отиваща, отвъд първа струна вътре в китарата. От лявата страна си личеше липсата на нещо - имаше дребна вдлъбнатина, но пръстите ми не стигат до края за да сравня тези две летвички с моята като дължина Летвичката е дълга около 12.5см, заоблена от горната страна, по дъното си личи лепило - лъскава повърхност Въпросът ми е - какво точно се е случило, ако имате подобен опит и как се възстановява Благодаря за мненията предварително П.с. - не обръщайте внимание на кибритчето зебра снимката е стара Редактирано Януари 31, 2010 от GTS Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Януари 31, 2010 Отговорено Януари 31, 2010 Спокойно скоро ще паднат и останалите Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 31, 2010 Отговорено Януари 31, 2010 Не мог да преценя каква е тая латва, но предполагам, че е от конструкцията. Ако можеш да напипаш откъде е, можеш да я залепиш с Ц200, примерно. Китарата е достатъчно евтина, за да не усетиш разлика в звука, а и гледм, че пишеш, че я ползваш за тарамбука, което означава, че каквото и да се случи, едва ли ще ти е много присърце . Цитирай
Борис Отговорено Февруари 3, 2010 Отговорено Февруари 3, 2010 И аз имах подобен проблем,но летвата не беше паднала,предполагам че това е една от подпорите.Не мога да ти кажа дали ще се отрази на звука,но пробвай да я залепиш,аз залепих моята със капчица Цитирай
Recommended Posts