Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Привет от мен, от известно време следя форума и чак сега пиша за пръв път :topicsux:

След малко използване и като тарамбука предната вечер, китарата ми Орфей се оказа с една "излишна" част

Дървена летвичка се мъдреше вътре в акустичната камера

Извадих я и с телефона щракнах следното нещо:

14no11t_th.jpg 2hgzl2e_th.jpg2l12k4_th.jpg

на опипване вътре в китарата усетих че има две още две сходни летвички - една централна, успоредна на грифа, между 3 и 4 струна, една диагонална отиваща, отвъд първа струна вътре в китарата. От лявата страна си личеше липсата на нещо - имаше дребна вдлъбнатина, но пръстите ми не стигат до края за да сравня тези две летвички с моята като дължина

Летвичката е дълга около 12.5см, заоблена от горната страна, по дъното си личи лепило - лъскава повърхност

Въпросът ми е - какво точно се е случило, ако имате подобен опит и как се възстановява B)

Благодаря за мненията предварително

П.с. - не обръщайте внимание на кибритчето зебра :wallbash: снимката е стара

Редактирано от GTS
Отговорено

Не мог да преценя каква е тая латва, но предполагам, че е от конструкцията.

Ако можеш да напипаш откъде е, можеш да я залепиш с Ц200, примерно. Китарата е достатъчно евтина, за да не усетиш разлика в звука, а и гледм, че пишеш, че я ползваш за тарамбука, което означава, че каквото и да се случи, едва ли ще ти е много присърце :topicsux:.

Отговорено

И аз имах подобен проблем,но летвата не беше паднала,предполагам че това е една от подпорите.Не мога да ти кажа дали ще се отрази на звука,но пробвай да я залепиш,аз залепих моята със капчица :)