Viper-X Публикувано Януари 28, 2010 Публикувано Януари 28, 2010 Здравейте, някой може ли да ми даде идеи като как да си направя баса фретлес без да го прецакам 1во как да ги избия, че грифа да не стане на трески 2ро като ги избия с какво да ги запълня 3то други идеи Цитирай
Viper-X Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 Успях да го дефретна без сериозни поражения сега препоръки как да го третирам Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Дай снимки или кажи какъв ти е фретборда и дали има такъв? Като за начало, особено ако не си с гладки струни, давай направо без да запълваш позициите Има теми за фрелес и как, и какво се прави - потърси. Цитирай
Viper-X Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 http://fretless-bass.hit.bg/DSC00564.JPG http://fretless-bass.hit.bg/DSC00566.JPG няма отчупени парчеа от грифа при махането Цитирай
Viper-X Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 мисля да запълня прагчетата с парафин и после да мина с един хубав слой лак Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Не мога да видя дали има фретборд или няма, но изглежда чудесно - направо слагай струните и си праскай така, докато си избереш начин за решаване на проблема. Иначе вариантите са много - зависи колко ти се занимава - от сменяне на фретборда, до запълване на позициите с тъмно дърво, шкурене и лакиране, до шкурене и омазване с каноколит (последното така и не го пробвах, но има много доволни - потърси темите за фретлес и "дефрет") и т.н., и т.н. редакция: Парафина не е много добра идея Прочети за избора на Джако Редактирано Януари 28, 2010 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Viper-X Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Има фретборд Мерси за съвета с парафина, но мисля да го мина с лак все пак, защото дървото ще стане на г*з ПП. А до смяна на фингърборд няма да стигам, не съм дорасал да свиря без маркери кат хората ПП2. Мисля че се сещам защо парафина не е добра идея Редактирано Януари 28, 2010 от Viper-X Цитирай
Demiurg Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Запълни прорезите с каноконлит или с епоксидна смола. А какъвто и лак да сложиш, ще го свалиш със струните, освен ако не си купиш и coated- струни някакви. Само дето едни Елексирки ще струват колкото баса ти.... Цитирай
Viper-X Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Не съди предварително преди да си чул звукът, мисля с канаколит, а иначе еликсира е само 70 лева от BabyThomas но сега така или иначе нямам да ги отделя, и ще си карам с тези които сложих вчера Редактирано Януари 28, 2010 от Viper-X Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Аз бях сложил на един корабен лак (до колкото си спомням, пича, дето ми го даде, обясни, че го ползвали за палубите), вместо паркетен (който също се води за твърд и издържлив) и въпросният лак изобщо не се притесняваше от "назъбените" струни Та виж по пристнащето дали ще намериш, мини баса три ръце (примерно) и си ок Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Във форума сме писали не малко за тези процедури. Потърси. Спомням си, че аз лично съм писал по темата, и по-специално за първия ми фретлес който канаколитизирахме с Разбойника. Цитирай
Viper-X Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) ем потартърсих, не намерих конкретно това което търсех, предлагам да направим една импортънт тема DIY Fretless Bass според мен доста хора биха си направили фретлес бас сами, но ги е шубе да не го прецакат Редактирано Януари 28, 2010 от Viper-X Цитирай
musha Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 ако не ползваш фингър-борда (не опираш струните в него) що не му удариш един абрихт да се покаже чисто дръвце и един лак и ще заприлича на нов а ако не махни слои от тоя борд и добави гладко парче махагон или нещо друго се пак така и така си хванал да го работиш направи го дбре да не си личи че е имал позиции.... и пак най добре един абрихт и ново бордче Цитирай
Recommended Posts