Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко помощ


control_denied

Recommended Posts

Здравейте колеги , ще сменям машината ,но съм доста скаран с новите технологии , така че моля за помощ при избора най вече на процесор и дъно.

Значи спрял съм се на тези два процесора:

Core i5 750 Quad Core (2.66GHz, 8MB, LGA1156) BOX и

Core i7 860 Quad Core (2.8GHz, 8MB, LGA1156) BOX

Интересува ме може ли i5 да върши работа , и да мога да работя без проблеми, понеже е по евтин с близо 200 кинта а е криза :)

Дъното държа да е Асус , но се колебая м/у тези два модела :

ASUS P7P55D /P55/LGA1156

ASUS P7H55-M PRO /H55/LGA1156

Останалите компоненти са ми ясни горе долу

Това което искам да правя с компа е е в реално време да смесвам 4 китари с плъгин Revalver MK3, бас с Ампег примерно, барабани , вокал ,примерно един T-Racks на изхода. Нещо такова без да спича :greenball:

 

Очаквам мнения а може и по добри предложения ако имате :drummer:))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дъното държа да е Асус , но се колебая м/у тези два модела :

ASUS P7P55D /P55/LGA1156

ASUS P7H55-M PRO /H55/LGA1156

 

Здравей, виждам, че още никой не ти е отговорил, и ще се опитам да ти помогна като споделя моя опит.

 

Занимавам се от 15 години с компютри и може да са каже, че съм напреднал потребител.

 

Учудва ме това, че държиш дъното да е ASUS. Предполагам, че имаш някаква специална причина да го предпочиш и че това не е цената му.

 

Мисълта ми е, че процесорите от най-висок клас (каквито ти несъмнено търсиш), вървят, при равни други условия, най-добре на собственото си дъно, т.е. на Intel.

 

Ако причината да предпочиташ дъно ASUS, е цената му, твърде вероятно е да се окаже, че дъното не използва процесора по най-ефективен начин.

 

За процесорите, между които трябва да направиш избор, аз лично бих вземал единствено и само Intel-ско дъно. Това е консервативен подход, но този подход се изплаща в дългосрочен план: при комбинация Intel-ски процесор + Intel-ско дъно имаш гаранция, че машината ти ще работи идеално следващите 5 години и ще бъде на много високо ниво.

 

Контректно за нещата, между които трябва да избираш: не мисля, че дори хардуерен специалист ще може да ти даде точен отговор, затова ти предлагам следния вариант: качи на някакъв хард диск всичкия софтуер, който ти трябва и намери някоя по-малка компютърна фирма, където да ти позволят да пуснеш няколко проби, с нещата, които искаш да правиш.

 

Провай първо с по-слабия процесор върху едното и след това върху другото дъно. Само ако и в двата случая конфигурацията не се справя, пробвай с по-силния процесор. Предварително трябва да ти кажа, че едва ли е оправдано да се дават толкова пари за по-скъпия вариант. Разбира се, разните търговци ще ти наговорят какво ли не от типа "това е от ново поколение..." и пр. но на практика разликата е минимална.

 

Вариантът с пробата за теб, мисля, е задължителна: така наистина ще си сигурен, че машината ти ще се справя по подходящ начин, със задачите, които ще й възлагаш ;)

 

Като вземеш машинката, да ти е честита и да почерпиш :greenball:

 

ПП Колкото повече RAM вземеш, толкова по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://hardwarebg.com/forum/forumdisplay.php?f=29

 

Пишеш бюджет в търсачката и ще изскочат множество теми с точни отговори. Ще намериш със сигурност най- добрата конфигурация за парите си. Имаше даже тема за комютър за звукообработка. Едва ли в този форум има повече знаещи, отколкото в hwbg :). Бтв, относно дъната- пробвай Gigabyte, много стабилни дъна са, с качествени компоненти на нормални цени.

Редактирано от PKaloyan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Избери си хубаво и стабилно дъно и не пести от него. Аз като се чудех какъв комп да си взема и исках Quad core (още i5 и i7 само се говореше за тях) и гледах "по-старите" куадове... Още тогава ме посъветваха, че куада си е доста мощен и просто може би не ми трябва такова нещо. Нямах и пари де. В крайна сметка си взех един комп със дъно дето поддържа куад, с идеята да си купя куад, а иначе идваше със E65** нещо си, двуядрен, от 2007ма май. Ами да ти кажа... ползвам Reaper, Addictive Drums и няколко китари със Th1 Overloud, ривърб на TC и бас плъгин... рядко се качва над 60 процента.

В повечето случай е важно да си държиш машината чиста и оптимизирана, отколкото да се хвърлиш на най-скъпото. Ако не става дума за някакво свръх стдуио с 125511 канала, не си давай парите. Просто си вземи добро дъно *което да можеш да ъпгдейднеш + добро захранване (много важно!!!) и това е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за полезните съвети

 

Дъното държа да е Асус , понеже старото ми дано е такова и вече 7-8 години работи без никакви проблеми

 

кофтито е че в Хасково почти няма фирма която да държи в наличност някой от процесорите които ми се иска да взема ,

и едва ли някой ще се навие да ми сглоби машина ,да пробвам и ако не става да търсим друг вариант .

 

както и да е , като взема машината ще споделя как се справя :wallbash:))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....

ASUS P7H55-M PRO /H55/LGA1156

....

 

Намерих изследване за подобно дъно на споменатото от теб по-горе: става дума за ASUS P7H55D-M EVO.

 

Линкът на извършеното тестване е тук.

 

Изглежда, че няма да сбъркаш с това дъно, което се представя доста добре на тестовете и е едно от най-високо оценените на сайта, който е специализиран в изпитването и предлагането на дънни платки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дъното държа да е Асус , понеже старото ми дано е такова и вече 7-8 години работи без никакви проблеми

 

Не разчитай на стара слава, компаниите не са това, което бяха. Освен това, аз имам компютър с дъно Biostar, който работи всекидневно от... 1997 насам. При това е със скапано захранване. Така че няма голямо значение дъното, да не говорим, че производителност от него много повече няма да изстискаш. Според мен трябва да заложиш на бърз хард или хардове (няма нужда от RAID, достатъчно е да не е всичко на един единствен за чувствително подобрение), много рам (сега е евтина, 4+ гиги е най- добре, някакъв tower охладител с бавни перки, стабилно захранване (много е важно). Наистина, провери в HWBG, там 100% ще намериш страхотни конфигурации по всякакъв вкус.

Редактирано от PKaloyan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам защо си избрал 2-рото дъно като то е с чипсет Н55 , а той е предназначен когато искаш да ползваш вградена видео карта в новите процесори на Intel (i3,i5 без i5 750,той няма графичен процесор и е четириядрен), просто нямаш нужда от това дъно , така че то отпада.

Разликата между i5 750 & i7 860 e че i7 860 има 8 реални логически ядра в сравнение с i5 750 който има само 4 реални логически ядра. Ти си преценяш. Според мен няма да сбъркаш и с двата процесора.

 

За дъното че трябва да е асус ... 1-вото дъно което си избрал не е добро. Аз ти предлагам това.

 

http://plesio.bg/motherboards-c-69977721/p...3-p-281349.html

 

Страхотно дъно е за парите си ... просто смазва като характеристики асуса който беше показал,а има и USB 3.0

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Калояне, спрях да чета след - дъното не е от голямо значение. Как да няма, след като е най-важната част от една конфигурация? Все едно си представи човек с тяло на пенсионер и склерозирала глава, на който са прикачени ръце и крака на лекоатлет(харда, паметта и прочие задължителен хардуер).

 

Конкретно по темата - какъвто и да е куад да сложиш, все ще върши повече от това, което е необходимо за едно домащно пц с аудио предназначение. ако ще слагаш WIN x64, тогава може памет от 4гб и нагоре. Иначе операционната система отчита само до 3гб, които обаче също са предостатъчни, когато са сложени на дъно, което може да отчете три платки по 1гб например (говоря от личен опит).

Изборът на дъно зависи от различни фактори - какво ще слагаш в кутията и какво ще има извън нея. с други думи - дали смяташ да правиш райд, каква ще е аудиокартата, каквато задължително ще ти трябва независимо от асуското аудио на дъното. дали ще е на PCI, USB или FireWire. FW по мои наблюдения ползват предимно тези, които работят с лаптопи, но все пак повечето дъна от среден клас имат и поне по един FW на мидпанела за всеки случай. Колкото повече USB, толкова по-добре - от тях глава не боли.

Не ти трябва дъно с видео онборд. скапани са, като цяло струват повече и не подлежат на ъпгрейд. по-добре е отделна видеокарта, би било добре ако може да поддържа два монитора през DVI, което е особено полезно, ако работиш с много приложения.

кутията е въпрос на вкус, но след като ще слагаш хубави части в нея, мисля, че е задължително захранването да е с active power correction и ефективност над 80%. поне 650W, за да си нямаш проблеми от рода на внезапно рестартиране.

Успех с покупките и напиши какво си взел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.