Star4i4o Публикувано Януари 27, 2010 Share Публикувано Януари 27, 2010 Търсих във форума, но не намерих отговор. Моля някой да ми помогне в следното: Какво е положението на грифа(сега е отлепен) спрямо горната дъска на китарата?Строго успоредно или под наклон(като на цигулка), или обратен? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
smartpeter Отговорено Януари 27, 2010 Share Отговорено Януари 27, 2010 Търсих във форума, но не намерих отговор. Моля някой да ми помогне в следното: Какво е положението на грифа(сега е отлепен) спрямо горната дъска на китарата?Строго успоредно или под наклон(като на цигулка), или обратен? ДАЙ СНИМКИ! ПОЗДРАВИ, ПЕТЪР Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Star4i4o Отговорено Януари 29, 2010 Автор Share Отговорено Януари 29, 2010 (Редактирано) ДАЙ СНИМКИ! ПОЗДРАВИ, ПЕТЪР Това,което правя: http://dox.bg/files/dw?a=c042471832 Въпросът ми е за това: http://dox.bg/files/dw?a=e86961a263 Стара самоделна китара,която стягам за внучката,която пее,за да си акомпанира. Редактирано Януари 29, 2010 от Star4i4o Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sboy Отговорено Януари 29, 2010 Share Отговорено Януари 29, 2010 Не че много разбирам,но мисля че трябва да е успоредно даже мъничко към обратен наклон.Но нека се искажат и по запознатите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lekov Отговорено Януари 29, 2010 Share Отговорено Януари 29, 2010 съвсем лек наклон, за да може като натиснеш струната, да не бръжди в прагчетата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Star4i4o Отговорено Януари 29, 2010 Автор Share Отговорено Януари 29, 2010 Благодаря на отговорилите!Ще дам лек обратен наклон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lekov Отговорено Януари 29, 2010 Share Отговорено Януари 29, 2010 тествай със струна... не знам какво рабираш по обратен наклон но наклона трябва да е в посока към лицето (не към гърба) - все едно сгъваш китарата и тялото ... естествено да не е много защото разстоянието между струните ще стане огромно. Работи внимателно и както казах вече опъни някаква струна или връв Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fender_str Отговорено Януари 30, 2010 Share Отговорено Януари 30, 2010 Айде ся пак 2 тона лайна, тва какъв ще е наклона на грифа(и колко) зависи от това какво магаре ще сложиш, колко е дебел фрет борда и т.н. Имам две класически китари едната е с наклон на гива назад(като на цигулка) на другата успоредно, нямам китара ня която наклона на грифа да е в другата посока! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Star4i4o Отговорено Януари 30, 2010 Автор Share Отговорено Януари 30, 2010 Въпросът ми беше как е правилно да се залепи грифа към тялото. От своя страна - ще изработя повдигащо се магаренце за да се регулира височината на струните.Благодаря за отговорите на всички. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts