Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Търсих във форума, но не намерих отговор. Моля някой да ми помогне в следното: Какво е положението на грифа(сега е отлепен) спрямо горната дъска на китарата?Строго успоредно или под наклон(като на цигулка), или обратен?

Отговорено
Търсих във форума, но не намерих отговор. Моля някой да ми помогне в следното: Какво е положението на грифа(сега е отлепен) спрямо горната дъска на китарата?Строго успоредно или под наклон(като на цигулка), или обратен?

ДАЙ СНИМКИ!

ПОЗДРАВИ,

ПЕТЪР

Отговорено (Редактирано)

ДАЙ СНИМКИ!

ПОЗДРАВИ,

ПЕТЪР

Това,което правя: http://dox.bg/files/dw?a=c042471832

Въпросът ми е за това: http://dox.bg/files/dw?a=e86961a263

Стара самоделна китара,която стягам за внучката,която пее,за да си акомпанира.

Редактирано от Star4i4o
Отговорено

Не че много разбирам,но мисля че трябва да е успоредно даже мъничко към обратен наклон.Но нека се искажат и по запознатите.

Отговорено

тествай със струна... не знам какво рабираш по обратен наклон но наклона трябва да е в посока към лицето (не към гърба) - все едно сгъваш китарата и тялото ... естествено да не е много защото разстоянието между струните ще стане огромно. Работи внимателно и както казах вече опъни някаква струна или връв

Отговорено

Айде ся пак 2 тона лайна, тва какъв ще е наклона на грифа(и колко) зависи от това какво магаре ще сложиш, колко е дебел фрет борда и т.н. Имам две класически китари едната е с наклон на гива назад(като на цигулка) на другата успоредно, нямам китара ня която наклона на грифа да е в другата посока!

Отговорено

Въпросът ми беше как е правилно да се залепи грифа към тялото. От своя страна - ще изработя повдигащо се магаренце за да се регулира височината на струните.Благодаря за отговорите на всички.