Jump to content
Българският форум за музиканти

Адаптер за акустична китара


fenjy

Recommended Posts

Здравейте, доста търсих и не намерих, та се надявам да не се повтаря темата с някоя друга.... та на въпроса. Надявам се някой да е виждал или по-скоро да е ползвал такова нещо, което открих в интернетя на доста така сносна цена, въпроса е дали върши работа. Естествено разбирам, че няма да е като да е изработена от професионалист електроакустична китара, но все пак е нещо за по-лесни записи, а и за по-лесна настройка, защото съм новак, а и слуха ми още не мн добър. Ако все пак повтарям друга тема моля насочете ме, защото търсих доста, благодаря предварително.

 

http://pc-link.biz/mu/mugtrpkup.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С този pickup ще стане (почти) като електрическа китара, т.е. за запис ще ти трябва всичко, което е нужно и при електрическата, но ще е по-податлива на feedback при по-високи нива на звука. И няма да работи с найлонови струни, надявам се се сещаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цената както казах е доста приемлива, 10$ с доставката, което идва към 13-14 лева, зависи от курса но на кой му пука за 10 ст. А защо няма да работи с найлонови струни, аз тъкмо го гласях за една класическа, че още ми е новичка и не са се разтегнали струните и пада бая настройка, а пък с това чудо щеше да ми се улесни малко работата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото адаптерите работят само с метални струни, понеже действието им се основава на принципа на електромагнитната индукция. С найлонови струни няма да проработи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, благодаря ти Lekov, значи засега ще отложа поръчването на тая дивотия и със спестените пари мога да си поръчам още стотина перца с различни цветове :)

 

 

П.С. Може да закривате темата, мисля че се изчерпа, а и се отговори на основния въпрос - каква функция има аджеба туй нящо и кога може да се използва :)

Редактирано от fenjy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за лесна настройка... тунер

има за $10-тина в ебай... аз от моя съм доволен, има и метроном и се защипва на главата на китарата (става за взякакви китари и ел. си настройвам понякога с него)

а има и пиезо-щипки, които са с кабел и могат да ти свършат подобна(същата) работа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.