Jump to content
Българският форум за музиканти

Kirkland Konzertgitarre Mod. 11 Cut. Eq


Metanoia

Recommended Posts

Изключително много се извинявам, че ще пусна поредната глупава тема, все едно съм някое тъпо хлапе на максимум 12, но просто не ми дойде нищо друго наум.

 

Става въпрос за ето тази китара. Или по-скоро ето тази, но ще се купува от Камертон.

 

Интересува ме дали някой е имал досег с такава и дали става за свирене т.е. дали не е фалшива, със струни на 2 см. от грифа или да дрънчи и резонира гнусно на някой тон или нещо такова. Не се изисква да има божествен звук, като за китара, която струва 20 000 евро. Трябва просто да може да се свири на нея.

 

Преди няколко дни бях пуснал въпрос дали ще е лесно въпросната китара да се поръча от Германия, но като попитах в магазин "Камертон" дали случайно не са докарали черна, за мое учудване ми казаха, че има, съответно варианта да я поръчвам от чужбина отпадна.

 

Китарата е с найлонови струни, с пиезо (което въобще не ме интересува), "отрязана" (което, заедно с черния цвят й е основно предимство, защото е избирана на външен вид). На нея ще свири жена ми, която преди години (стояла е права под масата) е свирила на китара с найлонови струни и сега иска отново на такава - моята, електрическата, не й допада.

 

Помолих една приятелка да иде до магазина да я види (тя е дипломиран преподавател по класическа китара), ама тя само като видя, че струва 250 лв. и че има пиезо и реши, че не става, преди да я е видяла, и разправя, че трябва да се вземе нормална класическа китара, каквато не харесва на жена ми (на външен вид говоря). Да не говорим, че въпросната приятелка е и доста заета, и дори и да успее да отдели време не знам до колко ще й обърне истинско внимание. Изобщо - мразя да се разправям с хора с педагогическо образование, които задължително знаят какво е най-добро за теб. :icon_shithappens:

 

Помагайте, че рождения ден на жена ми наближава. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре мини и пробвай.Знаеш,че между изделие и изделие има разлика,а да не говорим за музикални инструменти.Дори някой от съфорумците да има-може да изкаже впечатление от неговия инструмент,който също може да е непредставителна извадка за модела.

Успех с пазаруването и изненадата на жената!

 

Едит:Опс,сега видях,че си от ВТ.Дано някой съфорумец прочете за терзанията ти и ако има път към магазина да я пробва,за да сподели впечатления!

Редактирано от рахата
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, пропуснах да кажа, че точно това ми е мъката - не мога да отида лично да я видя до 6-ти Февруари... :icon_shithappens: Аз ако можех нямаше да ви занимавам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май и точно като мойта.Не съм сигурен в модела но изглежда по същия начин и толкова пари дадох за нея 250лв.Струва си парите -поне моя екземрляр като го хванах ми залепна за ръката.Грифа и достатъчно тънък и струните са нисички без да опират никъде.Качеството на изработка е доста добро за 250лв.Струните дето бяха на нея направо ги хвърлих и с прилични струни звукът се промени осезаемо към по добро.не съм хващал кой знае колко скъпи акустични китари но в Кремона Казанлък в шоурума посвирих на една китара дето струваше към 400-430лв и свиреще аха аха като киркланда .Обаче най високата серия на Кремона определено ме впечетли и звукът направо си е различен -по-хубав.Дано съм ти бил полезен

Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Камертон няма да ти продадат лоша китара, повярвай ми. Знам, че прозвучава като реклама, но всъщност го казвам съвсем искрено и обективно. Иди до магазина и подбирай на воля. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.