dobriman Отговорено Януари 20, 2010 Автор Отговорено Януари 20, 2010 Благодаря много на всички. Снощи я свързах, като пропуснах ключа...просто за проба. Работи някак. Може би обаче в някакъв момент ще прибягна до по-професионални услуги с цел да бъде наистина добре направено и с подменени елементи. Специално за на Nikifena: Благодаря ти много за помощта. Да след като ги разгледах схемите се оказа, че всички са достатъчно лесни дори и за мен. Тези от Seymor Duncan малко ме объркват заради различният брой на жици и оцветките им, но нямам проблем и с тях. Засега някак закърпих положението. Не съм сигурен, обаче в качеството на работата си. При включване към компютър има много шум, който го има и без да вкл китарата, т.е. не е замасяване на китарата и идва от настройки /ползвам guitar rig и Asio4All/, още не съм ги разглеждал или е хардуерно.....но звук вади. Не съм сменял струните и не можах да я настроя, защото Сол ми е накъсана..../в този ред на мисли, не е тук мястото, но ще съм доволен да споделите някой софт, ако има за настройка на китарата/. С изводите на адапторите се справих.... За ключовете не съм много наясно....видях че вкъщи имам ключове от вторият вид, който си постнал....с 6 извода са - 3 положения. Но за мен няма значение, стига да се продават - какъвто ми препоръчаш. Относно ваденето на звук, имах предвид, че аз няма да свиря....свирил съм малко като ученик.....сега по-скоро искам да знам, че работи и веднъж на 2-3 месеца да подрънкам за мен си .... не гоня резултати и нямам амбиции. Това имах предвид под "да изкарам някакъв звук". Имам 2 оферти на ПМ за професионална помощ, но идеята ми беше да не губя време да я нося напред-назад, а сам да си я "стегна". Ако се наложи ще пребегна до професионалисти. Засега почти се справих и сам. Благодаря ви много за помощта и се извинявам на тези, които са ги подразнили "аматьорските" ми въпроси. Цитирай
dandilov Отговорено Януари 20, 2010 Отговорено Януари 20, 2010 Браво! Е така се прави! Поздравления! Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 20, 2010 Отговорено Януари 20, 2010 Стига с тия компютри. Пусни китарата през кубе. Имай предвид, че както казах тя е зле по дефаут. Това значи, че адаптерите са шумни. За ключето ще си нарисуваш сам схемата. Принципът е следния: Ключето има 3 извода. 2 от тях (най-често крайните) са за кабелите които идват от адаптерите. В твоя случай на кабелите които идват от средното краче на потенциометрите за усилване. Третото краче (средното) е изход. То отива на пластинката на изходния жак и също към потенциометъра за тон. От тук нататък си ти. Ще се справиш Цитирай
dobriman Отговорено Януари 20, 2010 Автор Отговорено Януари 20, 2010 да мерси. Ще се справя. нямам кубе. И както споменах, правя го за удоволствие, затова ползвам каквото имам. Ако се запаля отново....вече ще го мисля. Мерси много още веднъж. Цитирай
noflip Отговорено Януари 20, 2010 Отговорено Януари 20, 2010 (Редактирано) за тунинга - Guitar Rig си има тунер, но ако държиш на отделен софтуер - аз лично ползвам Pitch Perfect. Безплатен е. а малко като офтопик - аз дрънкам (още не мога да се сгъна да кажа "свиря") от близо 3 години и аз не мога да се откача още от PCто. Просто пари за кубе не идват. Иначе Ники е прав - кубе е по-добре колкото и скапано да е. НАЙ-малкото защото с Guitar Rig и ASIO4ALL ще има доста latency (закъснение на сигнала) който пречи. тук не говорим за тон, а за удобство при свиреме. аз лично бих предпочел да свиря акустично на електрическа китара пред >4ms latency. това всичкото е при случай че нямаш професионална саунд карта. а при кубето няма осезаемо закъснеие. Редактирано Януари 20, 2010 от noflip Цитирай
dobriman Отговорено Януари 20, 2010 Автор Отговорено Януари 20, 2010 мерси за съвета. btw: много странно, но при мен няма осезаемо latency. Или аз поне не съм го усетил още. Цитирай
dobriman Отговорено Януари 21, 2010 Автор Отговорено Януари 21, 2010 Ей пичове, мерси ви много. Снощи смених струни, настроих...пушка стана. Нажежих компа....няма лаг, няма шум....яко жица...докато не ме заболяха пръстите...ако можех и да свиря, щеше да е пърфект! Аз не мога много, ама ей това сътворих на първо четене: DivShare File - dist.mp3 Мерси още веднъж на всички за помощта. Само остава събота да си свържа и ключето... ето и една снимка с новите ми струни: p.s. Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може. p.p.s. Под "пианиста" имам предвид: китариста. Под "не стреляйте" - не псувайте! Под "той толкова си може"- Той може страшно много, ама китарата е стара и не може повече!!! Цитирай
Recommended Posts