dobriman Публикувано Януари 19, 2010 Публикувано Януари 19, 2010 (Редактирано) Здравейте. Изрових си една стара китара в мазето, и реших малко да "постържа". Обаче вътре е избушена. Бихте ли ми дали съвет какви кабели да си купя за да ги подменя. Как точно да ги свържа. И ще е проблем ли, ако директно от адапторите свържа кабелите в жака, за да не се занимавам много. Т.е. ще бръмчи ли....шуми ли и каквото и да е. Поне на първо време. Мерси много. Ето снимки: Редактирано Януари 19, 2010 от dobriman Цитирай
dobriman Отговорено Януари 19, 2010 Автор Отговорено Януари 19, 2010 Ако някой чете. Основното което ме интересува е: Какви кабелчета да си взема за да ги сменя? Ако подмина потенциометрите и ЦК-ключето ще свири ли? И за какво служат, една тел /жица/ и червената жичка...къде трябва да ги свържа. Иначе схема имам за другите неща. Мерси много. Цитирай
noflip Отговорено Януари 19, 2010 Отговорено Януари 19, 2010 (Редактирано) в нета е пълно със схеми за китари. влез в Seymor Duncan и разгледай схемите за 2 хъмбъкера. акко свържеш директно адаптрите ще елиминираш потенциометрите за тон и сила на звука. аз не бих ги жертвал, ползвам ги доста (може би без Volume-a). кабелчета - многожилни (и аз съм питал много и мисля че няма значение стига да ти е удобно да работиш с тях) за потенциометрите написах по-горе в поста, но ключето не го елиминирай - с него сменяш адаптрите, а това не е за пренебрегване. и... не знам проследи, мисля че червената е за заземяване на бридж-а, което трябва да се направи при всички случаи. тоест свързваш с масата. Редактирано Януари 19, 2010 от noflip Цитирай
dobriman Отговорено Януари 19, 2010 Автор Отговорено Януари 19, 2010 (Редактирано) гледах ги ама не мога да се ориентирам много. и сори за глупавият въпрос, ама кое е маса на жака? Корпуса или вътрешното-стърчащо. мерси много: ще се мъча довечера. Редактирано Януари 19, 2010 от dobriman Цитирай
fusion Отговорено Януари 19, 2010 Отговорено Януари 19, 2010 Директен отговор на въпроса ти - може. Съвет: недей. Съвет част 2: помоли някой, който знае какво да прави да го направи. Жертвай някоя бира ако трябва в името на каузата. Поздрави, Боби Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Януари 19, 2010 Отговорено Януари 19, 2010 По-проста схема не можах да намеря.Надявам се да съм помогнал Цитирай
dobriman Отговорено Януари 19, 2010 Автор Отговорено Януари 19, 2010 По-проста схема не можах да намеря.Надявам се да съм помогнал супер Ще се справя по нея. Само да ми кажеш кое е start, кое finish.....аз гледах темата как да ги открия. Мерси много. Утре ще се похваля, какво съм оплескал. Цитирай
dobriman Отговорено Януари 19, 2010 Автор Отговорено Януари 19, 2010 Директен отговор на въпроса ти - може.Съвет: недей. Съвет част 2: помоли някой, който знае какво да прави да го направи. Жертвай някоя бира ако трябва в името на каузата. Поздрави, Боби Бе идеята ми е сам да си го направя. Намерих схема, имам идея как се запоява. ще действам. Мерси много на всички. Ако не стане.....някой от вас ще получи подарък тяло на китара. Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Януари 19, 2010 Отговорено Януари 19, 2010 По-проста схема не можах да намеря.Надявам се да съм помогнал супер Ще се справя по нея. Само да ми кажеш кое е start, кое finish.....аз гледах темата как да ги открия. Мерси много. Утре ще се похваля, какво съм оплескал. Досега съм работил само с адаптери с по 2 извода и не мога да ти помогна. Цитирай
dandilov Отговорено Януари 19, 2010 Отговорено Януари 19, 2010 Прочети внимателно тая тема! http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=32303 Успех! Цитирай
dobriman Отговорено Януари 19, 2010 Автор Отговорено Януари 19, 2010 това ясно мерси Те моите кабели са такива с оплетка.....така че мисля е ясно кое - кое е. Довечера ще я тормозя и утре ще съм готов с новите въпроси. Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 19, 2010 Отговорено Януари 19, 2010 Копчето което имаш не е удачно за китара Ако ползваш адаптерите като двойни без да ги делиш имаш 2 възможности. 1: да навържеш китарата ползвайки стандартна схема за пасивен бас с 2 адаптера. Повече информация тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=8690 Прочети цялата тема. Ще ти е полезна, 2: да си купиш ключ подобен на този: или на този: Ако не ти се инвестира в ключ ползвай схемата от линка за екранирането. Ако ти се инвестира кажи, ще ти намеря схема с ключа. Цитирай
dobriman Отговорено Януари 19, 2010 Автор Отговорено Януари 19, 2010 в темата с екранирането, схемата ми се стори най-лесна. Единственото, което ме притеснява е, че аз имам 2 двойки жици, т.е. 4 жици + една /която ще замася/ Ако ти е удобно - дай ми схема и с ключ. Основната ми идея е да изкарам някакъв звук...не толкова професионален. Смятам да свържа оплетката на двата кабела на единят адаптор и на другият и да ги изолирам. А вътрешните кабели да ползвам по тази схема: Искрено се надявам да не са ми прецакани тримерите. Не за друго, ами ако не тръгне, няма да знам от тях ли е или от моя грешка. Общо взето довечера ще тествам доста. Мерси много на всички. Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 19, 2010 Отговорено Януари 19, 2010 в темата с екранирането, схемата ми се стори най-лесна. Всички схеми за пасивно окабеляване са много сходни и прости Единственото, което ме притеснява е, че аз имам 2 двойки жици, т.е. 4 жици + една /която ще замася/ Прочети темата за разгадаване на изводите на адаптер Ако ти е удобно - дай ми схема и с ключ. а кой от 2та модела превключватели смяташ да ползваш? Основната ми идея е да изкарам някакъв звук...не толкова професионален. С тази китара не можеш да изкараш кой знае какво. Тя е зле по дефаут. Звукът зависи от дървото, лакът, адаптерите, струните и от още много други неща. Лошото окабеляване е причина най-често за получава не на силен брум от китарата. Искрено се надявам да не са ми прецакани тримерите. Казват се потенциометри и се продават по магазините Цитирай
Recommended Posts