Jump to content
Българският форум за музиканти

Звукова карта.


ianev_94

Recommended Posts

Здравейте на всички! Искам да попитам за нещо, свързано със звуковите карти, тъй като все още не разбирам много. Преди два месеца си купих звукова карта Лайн 6 Тоунпорт UХ 2 и със един приятел я пробвахме на лаптопа му и си работеше перфектно. Зарадвах се, но когато се прибрах вкъщи и записах драйверите, забелязах, че картата не иска да се включи. Реших, че е така, защото компа ми е по-стар, с по-бавни USB-та, а и без това отдавна бях решил да ъпгрейдвам, та го направих дзвер - със УСБ двойки, голям хард диск и така нататък.( Но съм с Уиндоус 7)Когато си ъпгрейднах компа, отново пробвах картата и отново не ставаше, вече се притесних и помислих, че може би е от Уиндоуса. (Дали това, че съм на Уиндоус 7 оказва влияние и затова не ми е тръгнала картата ?)Та така, картата отново не искаше да се включи и мислех, че е заради компа ми, но когато я дадох на моя приятел и той да пробва, на него също не искаше да му се включи, изпратихме я в София, в Дайнакорд и там казаха, че било пуснато по-високо напрежение, отколкото трябва. ( Не знам как е станало това и дали може да е поради тази причина, защото картата се захранва през компа ) Та след около 2 месеца чакане, наскоро ми върнаха парите, не можаха да отстранят повредата и сега смятам да си взимам по-новата карта на Лайн 6 - Под Студио УХ 2 от Томан. Според вас сигурно ли е, вярно ли е това за по-високото ел. напрежение и ако е, каква е гаранцията, че няма да се случи отново?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гаранцията е такава, че това е техника и може да работи 10 години без проблем, може и след 10 секунди работа да изпуши -демек никаква.

 

Но все пак вероятността е малка.

 

Колкото до високото напрежение - едва ли...ама какво всъщност те интересува след като са ти признали гаранцията?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ди ли прочел инструкцията или не са ли ти казвали, че първо включваш картата в компютъра а после закачаш всякакви кабели и устройства към нея. Освен това е желателно процедурата да се прави при устройства изключени от контакта, особенно когато някое от устройствата ти не е занулено като хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aми благодаря ви за мненията, това за включването на картата никъде не го пишеше, но вече ще го знам. А според вас сигурно ли е да се поръча от Thomann тази карта, защото видях, че имат този модел и реших да я поръчам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.