Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички! Искам да попитам за нещо, свързано със звуковите карти, тъй като все още не разбирам много. Преди два месеца си купих звукова карта Лайн 6 Тоунпорт UХ 2 и със един приятел я пробвахме на лаптопа му и си работеше перфектно. Зарадвах се, но когато се прибрах вкъщи и записах драйверите, забелязах, че картата не иска да се включи. Реших, че е така, защото компа ми е по-стар, с по-бавни USB-та, а и без това отдавна бях решил да ъпгрейдвам, та го направих дзвер - със УСБ двойки, голям хард диск и така нататък.( Но съм с Уиндоус 7)Когато си ъпгрейднах компа, отново пробвах картата и отново не ставаше, вече се притесних и помислих, че може би е от Уиндоуса. (Дали това, че съм на Уиндоус 7 оказва влияние и затова не ми е тръгнала картата ?)Та така, картата отново не искаше да се включи и мислех, че е заради компа ми, но когато я дадох на моя приятел и той да пробва, на него също не искаше да му се включи, изпратихме я в София, в Дайнакорд и там казаха, че било пуснато по-високо напрежение, отколкото трябва. ( Не знам как е станало това и дали може да е поради тази причина, защото картата се захранва през компа ) Та след около 2 месеца чакане, наскоро ми върнаха парите, не можаха да отстранят повредата и сега смятам да си взимам по-новата карта на Лайн 6 - Под Студио УХ 2 от Томан. Според вас сигурно ли е, вярно ли е това за по-високото ел. напрежение и ако е, каква е гаранцията, че няма да се случи отново?

Отговорено

Гаранцията е такава, че това е техника и може да работи 10 години без проблем, може и след 10 секунди работа да изпуши -демек никаква.

Но все пак вероятността е малка.

Колкото до високото напрежение - едва ли...ама какво всъщност те интересува след като са ти признали гаранцията?

Отговорено

Не ди ли прочел инструкцията или не са ли ти казвали, че първо включваш картата в компютъра а после закачаш всякакви кабели и устройства към нея. Освен това е желателно процедурата да се прави при устройства изключени от контакта, особенно когато някое от устройствата ти не е занулено като хората.

Отговорено

Aми благодаря ви за мненията, това за включването на картата никъде не го пишеше, но вече ще го знам. А според вас сигурно ли е да се поръча от Thomann тази карта, защото видях, че имат този модел и реших да я поръчам?