daniel.hristov Публикувано Януари 17, 2010 Публикувано Януари 17, 2010 Преглеждах една друга тема и се загледах в това това, което е нужно всъщност е съвременен учебник по ритмика, хармония и импровизация, не че няма много такива, но не са на български език Напълно съм съгласен че е така, а си мисля че във форума има достатъчно учени глави да сътворят подобно книжле. Можем ли според вас да си направим смислена структура на такова нещо (предложенията са добре дошли) и да си поделим работата по списването? (БДУ като един неук китарджия надали мога да дам сериозна структура на нещата а и в малко от евентуалните раздели се чувствам достатъчно компетентен, по-скоро гледам на това като на идея от която мога да науча нещо от по-напредналите и да дам каквото мога) Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 18, 2010 Отговорено Януари 18, 2010 Това е доста трудоемка задача. Мисля, че преди 2-3 години имаше подобна идея и няколко души описаха в тема (някъде в раздел теория май беше) доста неща относно джаз теорията и импровизацията. За съжаление липсата на такава книга в България до голяма степен е продиктувана от факта, че музикантите, интересуващи се от джаз са изключително малко. В крайна сметка, макар и на английски, най-добрата книга в тази посока, която съм срещал е The Jazz Theory Book на Mark Levine. Потърси темата, за която споменах и пиши нещо в нея, за да дойде на първа страница в раздела. Може да се използва инфото, което е там и да се допълни... Пешо Цитирай
daniel.hristov Отговорено Януари 18, 2010 Автор Отговорено Януари 18, 2010 ОК, ако вече има такава тема трябва да я потърся и прегледам. Тази темичка идва малко излишна - призовавам модераторите да я метнат към коша Поздрави, дидо Цитирай
Recommended Posts