Jump to content
Българският форум за музиканти

Наръчник на джаз-музиканта


Recommended Posts

Преглеждах една друга тема и се загледах в това

това, което е нужно всъщност е съвременен учебник по ритмика, хармония и импровизация, не че няма много такива, но не са на български език
Напълно съм съгласен че е така, а си мисля че във форума има достатъчно учени глави да сътворят подобно книжле. Можем ли според вас да си направим смислена структура на такова нещо (предложенията са добре дошли) и да си поделим работата по списването?

 

(БДУ като един неук китарджия надали мога да дам сериозна структура на нещата а и в малко от евентуалните раздели се чувствам достатъчно компетентен, по-скоро гледам на това като на идея от която мога да науча нещо от по-напредналите и да дам каквото мога)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е доста трудоемка задача. Мисля, че преди 2-3 години имаше подобна идея и няколко души описаха в тема (някъде в раздел теория май беше) доста неща относно джаз теорията и импровизацията.

 

За съжаление липсата на такава книга в България до голяма степен е продиктувана от факта, че музикантите, интересуващи се от джаз са изключително малко.

 

В крайна сметка, макар и на английски, най-добрата книга в тази посока, която съм срещал е The Jazz Theory Book на Mark Levine.

 

Потърси темата, за която споменах и пиши нещо в нея, за да дойде на първа страница в раздела. Може да се използва инфото, което е там и да се допълни...

 

 

Пешо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, ако вече има такава тема трябва да я потърся и прегледам. Тази темичка идва малко излишна - призовавам модераторите да я метнат към коша :thumbs_up:

 

Поздрави, дидо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.