ivan_muzikanta Отговорено Януари 20, 2010 Отговорено Януари 20, 2010 Здравейте, първо да се представя: казвам се Николай и в моето студио бяха правени записите. Момчета, страхотни сте, давайте в същия дух. За човека, който твърди "... ако бъде записано/смесено по-добре ..." да каже кое не му харесва и следващият път ще се постараем да стане КАТО ЗА НЕГО!!!!!! Следващия път ще се постарая да стане ТОЧНО както в твоите записи в myspace.com!!!!! Мерси Ники за подкрепата аз казвам така разни хора разни идяли.Но за мекото пеене има нещо вярно. Цитирай
inqubus Отговорено Януари 20, 2010 Отговорено Януари 20, 2010 Мдам...ако припева не е "Ела и с мен бъдьи" ще е значително по-яко! Стига бе, все пак сме русинци Не слагайте всички под общ знаменател с това "мекото". Много малко ни коства вместо "вудъ" да казваме "вода" и вместо Русье" - "Русе" Иначе по темата - не ми харесаха песните, защото може би стилът не ме кефи, но ми се струва че има какво да се работи още. Не говорим за това как е записано. Много се палите нещо, забелязах. Колегата Demiurg е прав съмхау... Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 22, 2010 Отговорено Януари 22, 2010 (Редактирано) Здравейте, първо да се представя: казвам се Николай и в моето студио бяха правени записите. Момчета, страхотни сте, давайте в същия дух. За човека, който твърди "... ако бъде записано/смесено по-добре ..." да каже кое не му харесва и следващият път ще се постараем да стане КАТО ЗА НЕГО!!!!!! Следващия път ще се постарая да стане ТОЧНО както в твоите записи в myspace.com!!!!! Мерси Ники за подкрепата аз казвам така разни хора разни идяли.Но за мекото пеене има нещо вярно. Другари - не знам за какви идЯли говорите, но нека ви информирам: - парчетата в myspace са основно джемове от форума - останалите са домашните ми записи с учебна цел (никакви претенции за звук!) - обаче, това, че не знам с колко километра карам колело, не значи, че не мога да преценя дали е бързо или бавно - също както знам и че ако ми се наложи да записвам в студио - то няма да е в това на господина с многото удивителни!!!!!!!! - а на въпроса кое не ми харесва, бих казал всичко - от звука на инструментите и вокалите до ефектите им Приятен ден! п.п. Темата е достойна за бисерите! Редактирано Януари 22, 2010 от Ивелин Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Здравейте, първо да се представя: казвам се Николай и в моето студио бяха правени записите. Момчета, страхотни сте, давайте в същия дух. За човека, който твърди "... ако бъде записано/смесено по-добре ..." да каже кое не му харесва и следващият път ще се постараем да стане КАТО ЗА НЕГО!!!!!! Следващия път ще се постарая да стане ТОЧНО както в твоите записи в myspace.com!!!!! Мерси Ники за подкрепата аз казвам така разни хора разни идяли.Но за мекото пеене има нещо вярно. Другари - не знам за какви идЯли говорите, но нека ви информирам: - парчетата в myspace са основно джемове от форума - останалите са домашните ми записи с учебна цел (никакви претенции за звук!) - обаче, това, че не знам с колко километра карам колело, не значи, че не мога да преценя дали е бързо или бавно - също както знам и че ако ми се наложи да записвам в студио - то няма да е в това на господина с многото удивителни!!!!!!!! - а на въпроса кое не ми харесва, бих казал всичко - от звука на инструментите и вокалите до ефектите им Приятен ден! п.п. Темата е достойна за бисерите! Разбира се, имаш си право на мнение, никой не може да те накара каквото и да е било. На много хора им харесва, но винаги ще се намери някой да разбира прекалено много. Успех с музиката Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 А колкото до песните и групата (защото темата си е за тях), искам да кажа, че момчетата са доста млади и НЕ СА музиканти. Единия е пял в хор преди време, друия знае някой друг акорд. Една такава група да направи такива песни си е цяло постижение. Момчетата се справиха отлично, от тук могат само да се учат, да добиват опит и да правят все по-добри парчета. Цялата работа е запивана в един след обед, групата няма барабанист (ритъма си го прави клавириста Иван, както и сам е композирал парчетата). Мисля че са достойни за похвала. Успех!!! Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 ok, ok... Като казах изсвирени/смесени по-добре имах в предвид, че не знаех дали инструментите са зле, музикантите са слаби или тонрежисьора работи с ламаринени очила - за това и я има наклонената черта м/у двете думи. И съвкупността от тези неща е следния резултат: евтин звук присъщ на домашен запис, а не като запис в студио. Просто изказвам нелицемерно мнение, което има за цел да е от помощ за бандата...извинявам се ако съм бил груб! ПОКЛОН!!!!!!!!!!!!! Парчетата са готини - мен лично доста ме изкефи Слънце в мрака! Успех на бандата!!! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Всеки има възможност и потенциал за развитие, групата не прави изключение, а това е стартът. Зависи много от желанието и упоритостта на хората, разбира се, затова пожелавам да има такива. Ники, радвам се, че се навърташ наоколо. Някой път трябва да ти звънна да се видим, ама сигурно ще е най-рано след фризерния период. Цитирай
Al Tod Отговорено Януари 25, 2010 Отговорено Януари 25, 2010 (Редактирано) При мен не тръгнаха парчетата. Иван музиканта - 1. Твоето първо не е вярно. 2. Второто е вярно колкото първото ти. 3. "Елементарна" теория на (а не по) музиката е много подвеждащо понятие, защото поне 95% от хората занимаващи се с музика нямат и идея колко е неелементарна без значение дали си в 5 клас или си на 50 години. Може да се приеме за елементарна в сравнение с музиката като цяло, защото тя обхваща много сериозен спектър от научни дисциплини, в които няма скали и гори, а много дълъг период от време, в който човечеството ако щеш математически се е борело да имаш днес темпериран строй и да строиш акорди. Искам да кажа да не омаловажаваш музиката с някакви тези и да не мислиш, че правиш някакви открития. Не искам да звуча грубо, но просто за мен изказването ти и терминологията която използваш показват само неуважение към музиката. Но пък в крайна смета нали рока е за сваляне на мацки, така че да не ти пука Успех на групата! Редактирано Януари 25, 2010 от Al Tod Цитирай
Steppenwolf Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 Много добре написано мнение като цяло, но дали не сa малко изхвърлени процентите? В стила на някои български учебници разбира се има доста "опаковано" така, че да изглежда по-трудно. Това е и по щандовете ни, където артикули "купи и изконсумирай сега" са опаковани така, че ти трябват режещи инструменти, за да ги отвориш - противно на "хитрия" Стандарт, но ние по принцип всеобхватно сме си малко на чорчик спрямо света. Ала като че ли тук-там има пробуждане с някои по-съвременни текстове на майчиния ни език. Темперираният строй (предполагам, че имаш предвид равномерния) е едно много противоречиво въведение. Според някои композитори и теоретици, с които съм склонен да се съглася, то е крачка назад. Но това е една друга любима и широка тема, през която не може да се мине без математиката и акустиката. Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Март 18, 2010 Отговорено Март 18, 2010 (Редактирано) При мен не тръгнаха парчетата.Иван музиканта - 1. Твоето първо не е вярно. 2. Второто е вярно колкото първото ти. 3. "Елементарна" теория на (а не по) музиката е много подвеждащо понятие, защото поне 95% от хората занимаващи се с музика нямат и идея колко е неелементарна без значение дали си в 5 клас или си на 50 години. Може да се приеме за елементарна в сравнение с музиката като цяло, защото тя обхваща много сериозен спектър от научни дисциплини, в които няма скали и гори, а много дълъг период от време, в който човечеството ако щеш математически се е борело да имаш днес темпериран строй и да строиш акорди. Искам да кажа да не омаловажаваш музиката с някакви тези и да не мислиш, че правиш някакви открития. Не искам да звуча грубо, но просто за мен изказването ти и терминологията която използваш показват само неуважение към музиката. Но пък в крайна смета нали рока е за сваляне на мацки, така че да не ти пука Успех на групата! 1-вото е абсолютно вярно 2-рото е горе доло така, но Ванката не е успял да се изкаже както трябва 3-тото надявам се да си бил ироничен, защото да поясня има грешка в заглавието на учебника "Елементарна теория на музиката". Имало се е впредвид "Елементите в теорията на музиката", а не че е лесна. И престанете да се заяждате за глупости, особено АКО СИ НЯМАТЕ И ПОНЯТИЕ!!!!!!! Stone, обади се, ще се радвам!!! Редактирано Март 18, 2010 от Nikolay Petev Yolov Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Март 19, 2010 Отговорено Март 19, 2010 (Редактирано) ухааа! това ли се е имало впредвид ??? БРЯЯЯЯЯ! мерси другарю редактор... може, ако разполагаш с такъв разбира се, да разлистиш тълковния речник и да се образоваш с няколкото значения на думичката "елементарен" по отношение на песните: изкефиха ме и двете предложения! готини темички, лесно се запяват, лично аз мога да си ги представя в следващия албум на която и да е група от типа на Д2, БТР и подобни. На мен също не ми е любим стил, но на черното не мога да кажа розово. Много са готини като идеи! След като установихме вече, че са записани от "немузиканти" (макар и на мен тази терминология да ми е доста мъглява-как така "немузиканти"?! или свириш, или не...или пееш, или не... или записваш песен, или не???), а и въпросът беше дали харесваме песните, не самият запис-това е от мен или да конкретизирам в записа какво не ми харесва? Редактирано Март 19, 2010 от Viara Ivanova Цитирай
Edko Отговорено Март 21, 2010 Отговорено Март 21, 2010 Браво момчета! Слънце в мрака ми хареса много Само напред! Относно някои коментари: Аман от професори по музика! Времето и било такова, била нещо учебно, било меко ... аман! Цитирай
ivan_muzikanta Отговорено Юни 12, 2010 Отговорено Юни 12, 2010 (Редактирано) При мен не тръгнаха парчетата.Иван музиканта - 1. Твоето първо не е вярно. 2. Второто е вярно колкото първото ти. 3. "Елементарна" теория на (а не по) музиката е много подвеждащо понятие, защото поне 95% от хората занимаващи се с музика нямат и идея колко е неелементарна без значение дали си в 5 клас или си на 50 години. Може да се приеме за елементарна в сравнение с музиката като цяло, защото тя обхваща много сериозен спектър от научни дисциплини, в които няма скали и гори, а много дълъг период от време, в който човечеството ако щеш математически се е борело да имаш днес темпериран строй и да строиш акорди. Искам да кажа да не омаловажаваш музиката с някакви тези и да не мислиш, че правиш някакви открития. Не искам да звуча грубо, но просто за мен изказването ти и терминологията която използваш показват само неуважение към музиката. Но пък в крайна смета нали рока е за сваляне на мацки, така че да не ти пука Успех на групата! 1-вото е абсолютно вярно 2-рото е горе доло така, но Ванката не е успял да се изкаже както трябва 3-тото надявам се да си бил ироничен, защото да поясня има грешка в заглавието на учебника "Елементарна теория на музиката". Имало се е впредвид "Елементите в теорията на музиката", а не че е лесна. И престанете да се заяждате за глупости, особено АКО СИ НЯМАТЕ И ПОНЯТИЕ!!!!!!! Stone, обади се, ще се радвам!!! pod elementarna imah predvit 4e tva koeto sam obesnil po gore e elementarno i se u4i v 5 klas ne 4e citiram zaglavie na nqkoi U4ebnik Редактирано Юни 12, 2010 от ivan_muzikanta Цитирай
dids Отговорено Юни 12, 2010 Отговорено Юни 12, 2010 Снощи бандата свири в Силистра и бяха на ниво . Много добре звучаха и имаше много добра динамика . Браво момчета и успехи ! Цитирай
Recommended Posts