Nic Toms Публикувано Януари 7, 2010 Публикувано Януари 7, 2010 Здравейте, колебая се между 2 вида монитори. KRK RP-8 и ALESIS M1 ACTIVE MK2 Имам бюджет до 800 лв. Ако имате някакво предполжение бих се развал да споделите. Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Февруари 18, 2010 Отговорено Февруари 18, 2010 Според мен едни хубави студийни слушалки на AKG и тва е Цитирай
bulby Отговорено Февруари 18, 2010 Отговорено Февруари 18, 2010 Ако държиш на 8ци, аз лично чувам по-добри неща за Mackie MR8, отколкото за RP8G2. A RP8G2 в Динакорд ги сравнявах с Behringer B3031A и да ти кажа Беринджърите ми звучат по-вярно и чисто, въпреки лошата репутация на фирмата. Най-добре и ти отиди, чуй и сравни. За съжаление изборът е доста скромен, но пак е нещо. Цитирай
mr.t Отговорено Февруари 18, 2010 Отговорено Февруари 18, 2010 ^ съгласен съм с колегата.Аз съм горд притежател на Mackie MR8 и мога да заявя че са зверове,буквално Мн добър звук и яснота.кеф ти бас,кеф ти високи препоръчвам тях! Цитирай
Nic Toms Отговорено Февруари 21, 2010 Автор Отговорено Февруари 21, 2010 Мерси за съветите. Вече съм горд сонственик на Mackie MR8. Наистина са страшни. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Февруари 21, 2010 Отговорено Февруари 21, 2010 Според мен едни хубави студийни слушалки на AKG и тва е Хубаво е да имаш монитори, смесването само на слушалки може да е подвеждащо. Но от друга страна, ако акустиката на помещението ти е лоша, слушалките са по-добър вариант. Ако имате висококласен Hi-Fi усилвател или ресивър, купуването на пасивни монитори също е вариант. Цитирай
Pif Отговорено Февруари 21, 2010 Отговорено Февруари 21, 2010 Според мен едни хубави студийни слушалки на AKG и тва е Хубаво е да имаш монитори, смесването само на слушалки може да е подвеждащо. Но от друга страна, ако акустиката на помещението ти е лоша, слушалките са по-добър вариант. Ако имате висококласен Hi-Fi усилвател или ресивър, купуването на пасивни монитори също е вариант. Каквото и да е помещението ушите са страшно адаптивни, така че мониторите са задължителни. Както и да работиш всяко нещо си има своите предимства и недостатъци. И слушалките и мониторите. До мониторите задължително трябва да имаш едни долнопробни колони за референция. Хай Фай и ресивър изобщо не ти вършат работа защото са друг клас. Още повече рисивърите. Това е като да отидеш на състезание формула 1 и да си сложиш трабантов двигател на болида. За монитори ти трябват линейни усилватели с добро АЧХ и малък клир. При хай-фай се гонят други неща нямащи нищо общо с електрическите параметри на сигналите. Там се гонят звукови свойства. Не е случайно, че повечето монитори ги правят активни. Цитирай
soundhouse Отговорено Февруари 25, 2010 Отговорено Февруари 25, 2010 В никакъв случай слушалки!!! Звукът се разпространява във въздушна среда. По добре да миксирате на HI-FI система отколкото слушалки дори и да са АКГ 271. Освен това често лявото ухо има различна чуваемост от дясното... Колкото до мониторите: Ако нямате пари гледайте поне говорителят да е 8 инча и в никакъв случай не е по-добре да имате и субуфер. Само две тела, две 8 инчови тела. От възможно най-евтините са Yamaha HS-80. Вършат работа. Във вашия случай това ще е най-добре за парите. Преди седмица ги намерих за 200 евро бройката в Томан. Проверявайте редовно. Някой път ги връщат след 3 дни и им смъкват цената. Иначе са по 235 евро бройката. Мисля, че пак може да си ги позволите. Ще споменавате. Цитирай
Recommended Posts