Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте съфорумци. От скоро съм във форума и съм лудо запален по китари. Така, значи имам си аз една акустична китарка много блага обаче не ми е достатъчна и искам да си закупя електрическа, и понеже съм малко ограничен с паричките за момента съм се спрял на тези две китарки Ibanez GAX30-WH и Ibanez GRGR121EX-Bkn ... Та въпроса ми е да ми налеете малко акъл дали си струват тези китари или има също така вариант мисля че беше Yamaha ЕG 112. Ще ви бъда адски благодарен. Мерси Предварително :)

Отговорено

Наливам:

Ако си затруднен за момента с парите, изчакай този момент да отмине и инвестирай в инструмент по-горен клас,

ако обаче 300/400 лв. са ти прагът в пазаруването на китара, то нещата стоят така:

Евтините китари се правят от евтини материали и части, на места с евтина работна ръка, и са предназначени за

хора които не знаят или започват да се учат да свирят. На външен вид биха те грабнали на мигът, то това е и целта, но като техникомузикантски показатели са относително средни до зле.

Това обаче може да го усети човек, който има вече изградена представа и рутина, добил е опит с годините и много добре знае за какво става въпрос.

Съвет:

Вземи приятел, учител или съфорумник със съответният опит, нека дойдат с теб в магазина и на място да коментирате, избирате и дай боже, накрая да купите инструмент.

Неща от типа, я кажете сега кое да избера, по скоро ще те объркат много здраво и за това аз ще се въздаржа да коментирам посочените от теб модели.

П.П.Освен това на подобни въпроси има много отговори в безбройните теми на форумът, търси чети и дерзай.

Подрави и успех.

Отговорено

Мерси адски много за отговора. Определено ще ми е полезен, и в такъв случай ще имам в предвид това и просто ще събера още малко жълтици за нещо по сериозно :)

Отговорено

Напълно съм съгласн с колегата.

Смятам, че да вземеш някой с теб, е сериозна предпоставка да се сдобиеш с подходящ инструнемт.

Най-малкото ще чуеш още едно мнение, различно от това на продавача (което не е без значение).

Бих добавил само: Не изключвай възможността да си вземеш нещо втора ръка.

Дори тук във форума излизат доста добри оферти. Това е изгодният вариант да се сдобиеш с нещо хубаво.

Специално оферти за Ibanez по мое наблюдение излизат често.

Щом си склонен да почакаш - поогледай се, може да излезе нещо подходящо!

Успех!