wiggery Публикувано Януари 5, 2006 Публикувано Януари 5, 2006 Какви струни е най - добре да търся? Цитирай
maringtr Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 Какво по-точно имаш предвид? Фирма производител, материал или какво? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 Аз малко ще видоизменя темата. Значи, когато слагам различни струни на моята кухарка, тя с някои е вярна, а с други - фалшива(по-висока на високи позиции). Някой има ли идея каква е закономерността? Цитирай
pacman Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 Аз малко ще видоизменя темата. Значи, когато слагам различни струни на моята кухарка, тя с някои е вярна, а с други - фалшива(по-висока на високи позиции). Някой има ли идея каква е закономерността? Това зависи от напрежението/опъна в струните, респ. дебелината им. За съжаление интонацията при акустичните китари не се променя лесно както при електрическите(където просто местиш saddle-ите на струнника) ето направо линк, че ми е трудно да го обясня : http://www.pjguitar.com/article1.htm Цитирай
NitroBGA Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 Случайно си купих (когато нямах представа от дебелниата) един комплект струни - 10-ки са май, доста дебели. Аз съм свикнал на тънки и ми беше много трудно да свикна на тези. НО забелязах, че с по дебели струни китарата ми по-труно се разстройва, което е логично разбира се. Към Wiggery : На една Кремона, например, ако ще и да сложиш струни от 28 лв. тя все ще си е Кремона. Струните не могат да подобрят СЪЩЕСТВЕНО звука. Естествено има разлика между тези от 3 , 50 - медни (дето са минали покрай медта) и тези от 35 , но ако китарата ти не е хубава те съветвам да не се изхвърляш. Втори съвет: Аз не свиря два пъти с едни и същи струни. Всеки път с различни и си правя изводи (това най-вече за ел.ката), за да знам кои са добри и кои - не. Тоест кои ми харесват. Успех. Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 Ърни бол с неоплетена 3-та (забравих им името) минимум 11. Цитирай
wiggery Отговорено Януари 5, 2006 Автор Отговорено Януари 5, 2006 Случайно си купих (когато нямах представа от дебелниата) един комплект струни - 10-ки са май, доста дебели. Аз съм свикнал на тънки и ми беше много трудно да свикна на тези. НО забелязах, че с по дебели струни китарата ми по-труно се разстройва, което е логично разбира се. Към Wiggery : На една Кремона, например, ако ще и да сложиш струни от 28 лв. тя все ще си е Кремона. Струните не могат да подобрят СЪЩЕСТВЕНО звука. Естествено има разлика между тези от 3 , 50 - медни (дето са минали покрай медта) и тези от 35 , но ако китарата ти не е хубава те съветвам да не се изхвърляш. Втори съвет: Аз не свиря два пъти с едни и същи струни. Всеки път с различни и си правя изводи (това най-вече за ел.ката), за да знам кои са добри и кои - не. Тоест кои ми харесват. Успех. Благодаря за отговорите.. Сичко е ток и жица Цитирай
npace Отговорено Януари 5, 2006 Отговорено Януари 5, 2006 как 10ки на кухарка бе ман и то да са по-дебели от предишните... май за електрическа става въпрос ама при електрическите се коригира интонацията с една отверка а при кухарките става доста по-трудно иначе интонацията на струните зависи от дължината между горното и долното мостче, от това под какво напрежение са струните и от дебелината им Цитирай
NitroBGA Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 Куха китара, май са 10-ки, 99% съм убеден. Предните бяха осници, а до тези разликата е от земята до йоносферата. Но по-трудно се свири. По малко повдигания са успешни и все по трудоемки, също трета ми е плетена, което за мен е кошмар, но се оправям... Цитирай
KrusTnik Отговорено Януари 6, 2006 Отговорено Януари 6, 2006 От около 3 седмици съм с ERNIE BALL EARTHWOOD на кухарката и съм доста доволен. С 10-ка 1-ва.Доста струни съм сменил откакто свиря( някъде от 1992) :violin: То не бяха български найлонови,Fender,Yamaha,D`Addario,ама тия ме кефят най-много И лично мнение,ама тоя,който е измислил 3-та гола струна не е бил в кондиция( когато му е хрумнало тва, де) :guitar: Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Аз се кефя на D'Addario Pro Arte J49 (normal tension, black nylon). Размерите са съответно: 1) 0,028 2) 0,032 3) 0,040 4) 0,029 5) 0,035 6) 0,043 Струните за акустична китара може да са 9-ки или 10-ки, но тогава ще са метални. Цитирай
NeonGod Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Аз се кефя на D'Addario Pro Arte J49 (normal tension, black nylon). Размерите са съответно: 1) 0,028 2) 0,032 3) 0,040 4) 0,029 5) 0,035 6) 0,043 Струните за акустична китара може да са 9-ки или 10-ки, но тогава ще са метални. ми човече не съм запознат със струните на дадарио за акустична китара ама ми се струва малко абсурдно да са с такива рамери.Провери дали не си разместил 3-та и 5-та като дебелина. дам дам дам разбрах те ама кои да чете. ПП 10-ките са наи добри според мен за акустична но както казах не съм много компетентен Цитирай
NitroBGA Отговорено Януари 7, 2006 Отговорено Януари 7, 2006 Ухааааааааааааааааааа Забравихме за най-важното ? Китарата ти понася ли метални струни (кънтри китара) или е класическа, без метално магаренце . А може и да е хибрид (това, от мен да знаете, го има само в България) . Ние тук даваме разни съвети за 9-ки, 10-ки, ама моята орфейка е кънтри, а твоята може би е класическа... Цитирай
Recommended Posts