Jump to content
Българският форум за музиканти

Divoff- Les Cadeaux


Recommended Posts

Музиката е на един мой приятел(Divoff), а с част от аранжимента и озвучаването се занимавам аз. Все още обмислям какво може да се добави или махне, но на тоя етап съм зациклил .

 

Les Cadeaux

 

Всякакви мнения и препоръки са добре дошли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти! Ето моите 0.05 лв. по парчето и какво не ми хареса, а дори и ме подразни малко:

 

Застояването във високия регистър на пианото ми идва в повече. За интродукция работи като ефект, но той се притъпява от постоянното стоене горе, което в един момент става малко монотонно и изморително, а текстурата стои рехаво заради дълго оставащата широка празнина между баса и мелодията в пианото, като се има и предвид, че акордите са неразложени и няма друга активност в тях гласове. Възможен вариант е мелодията да я сваляте после регистър надолу, за да не стои все горе, а защо не и да помислите за украсяване с малко мелодична активност в средните гласове. В припевната част баслинията не ми харесва съвсем - стои високо, което притъпява част от енергията и стабилността на звученето, което очаквах, а е и малко гъгнещо изцъклена. При повтарянето на тази част, с цел затвърждаване може да я удължите, при което да вкарате и пианото, за да обогатите текстурата и напрежението.

 

Това разбира се не го разглеждам като "грешно" или непременно лошо. Споделям мнението и впечатлението си, за да се убедя и да помислите дали именно това искате...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за вниманието и за съветите.

Относно пианото, прекалено дълго натрапващото се застояване във високия регистър си прав и според мен. И това вероятно ще бъде променено, както и ще се позапълни тази празнина която се открива между лежащи акорди на пиано и бас китара. Само ми се ще така да го постигнем че , контраста с припевната част да си остане ярко подчертан. Именно поради тази причина е и този "изцъклен" бас, който на мен лично ми харесва как се вписва (Вероятно звучи доста първично на почитателите на подобен жанр)

Ще се мисли още доста, но както казах бързо зациклих(пък и такава музика за първи път се опитвам да развия, не се знае докъде ще се докара)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мене ми харесва идеята, определено има потенциал парчето

Заедно с пианото може да пробваш втори глас да сложиш или да уплътниш средата между баса и пианото, затова съм на едно мнение със Stone

Иначе много ме накефи вокала :hooray: Някакъв лууп ли е или просто плъгин?

Редактирано от emo_tion1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рядко изказвам мнение за неща извън тежките стилове, но това парче го слушам вече три пъти откак съм се върнал от работа и мога да кажа, че ми въздейства страхотно. Поздрави за творението !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.