llumpy Публикувано Януари 1, 2010 Публикувано Януари 1, 2010 Здравейте на всички музиканти и честита нова година. Имам един въпрос за класическата китара, търсих из форума, но не намерих нищо. Та въпроса ми е: Проблем ли е ако натягам струните на класическата китара, като на акустична? Настройвам я с Ap Tuner 3.08, не намерих програма за класическа,а на слух не можах да се науча да го правя, но и без това аз искам да свиря акустични изпълнения, но ми е интересно дали е както истинската акустична, защото нямам с какво да сверя звука. И още един въпрос, понеже вчера си купих нови струни и ги сложих, и я настроих, но звукът не е същия, да не би да им трябва време за "разсвирване"?
herflik Отговорено Януари 2, 2010 Отговорено Януари 2, 2010 Ми то сички китари се настройват по един начин,въртиш отгоре ключовете докато не уцелиш искания тон и така,не се притеснявай за струните ако я настройваш правилно няма да се скъсат от обтягане(освен ако не са някви боклуци) А звукът от новите струни винаги е по различен,но след 2-3 дена посвирване и се оправя.
IgniteAll Отговорено Януари 2, 2010 Отговорено Януари 2, 2010 Пренатягането на струните, особено ако си начинаещ трябва да го знаеш, може да доведе до повреда на инструмента, на който свириш. Ако китарата ти е за найлонови струни СЛАГАЙ САМО ТАКИВА! Ако е за метални, не злоупотребявай с пренатягането, а внимателно гони верния тон, а не с рязко пренатягане! Новите струни имат нужда от малко време да се разтегнат и да станат годни за употреба. Всичко това сме го писали, ако трябва да съм точен Странно ми е, че си имал търпението да прочетеш 320 страници в този раздел като нов потребител
Recommended Posts