Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за класическа китара


llumpy

Recommended Posts

Здравейте на всички музиканти и честита нова година.

Имам един въпрос за класическата китара, търсих из форума, но не намерих нищо. Та въпроса ми е: Проблем ли е ако натягам струните на класическата китара, като на акустична?

Настройвам я с Ap Tuner 3.08, не намерих програма за класическа,а на слух не можах да се науча да го правя, но и без това аз искам да свиря акустични изпълнения, но ми е интересно дали е както истинската акустична, защото нямам с какво да сверя звука.

И още един въпрос, понеже вчера си купих нови струни и ги сложих, и я настроих, но звукът не е същия, да не би да им трябва време за "разсвирване"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми то сички китари се настройват по един начин,въртиш отгоре ключовете докато не уцелиш искания тон и така,не се притеснявай за струните ако я настройваш правилно няма да се скъсат от обтягане(освен ако не са някви боклуци)

А звукът от новите струни винаги е по различен,но след 2-3 дена посвирване и се оправя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пренатягането на струните, особено ако си начинаещ трябва да го знаеш, може да доведе до повреда на инструмента, на който свириш. Ако китарата ти е за найлонови струни СЛАГАЙ САМО ТАКИВА! ;) Ако е за метални, не злоупотребявай с пренатягането, а внимателно гони верния тон, а не с рязко пренатягане! Новите струни имат нужда от малко време да се разтегнат и да станат годни за употреба. Всичко това сме го писали, ако трябва да съм точен :) Странно ми е, че си имал търпението да прочетеш 320 страници в този раздел като нов потребител :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.