Jump to content
Българският форум за музиканти

Регулиране на Morley Wah педал


Recommended Posts

Днес реших да си поиграя с моя wah педал. Morley правят предимно ефекти с пружини, така че щом стъпим върху определения педал, той се активира, а като решим да го пуснем, той се изключва и активира bypass-а на китарата (само и само да не натискаме копче от горната позиция на ефекта). Но между едното превключване и другото има закъснение, тоест басовата честота, която се намира най-ниско в диапазона от честоти, който ни е предоставен от ефекта, остава да звучи за около няколко стотни от секундата или повече. И това зависи от регулацията, която е зададена. Преди не се бях замислял особено върху това, но видях едно видео, което представяше Morley Bad Horsie 2 и в него човекът, който говореше, каза, че можем да определим времето на закъснение между двете превключвания. И в крайна сметка реших да взема педала.

 

P1040088.jpg

 

След това го отворих и забелязах един тример (ограден в червения кръг).

 

P1040089.jpg

 

Погледнах от по-близо и забелязах, че мога да го въртя наляво и надясно. Врътнах го надясно и намалих максимално закъснението между двете превключвания. :topicsux:

 

P1040092.jpg

 

Знам, че тази процедура не е изобщо сложна и не са нужни кой знае какви технически умения, но смятам, че е полезна за тези хора, които използват Morley wah педали. :hysterical:

 

Успех и весели празници!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да можеш то тримера си е малък потенциометър, но е за по по-фина настойка. Иначе доста хора не биха се сетили за това. Така че ще е полезно на някои(доста) :topicsux:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ееее супер колега аз съм с morley volume wah и ми е малко силно ама сега ще го оправя супер мн блаодаря keep rockin dude U-*w*-U :thumbs_up: моито не се изключва автоматично но мога да го настроя ако го отворя

Редактирано от sweeper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако разгледаш по-добре платките, ще видиш огромна разлика-просто твоя педал е съвсем друга схема, по-обикновена -класическа бих казал.И по опростена, което не значи по-лошо уа.Забележи- твоя има и 1 пот. по-малко, 1 чип и други елементи липсват.Аи сигурно и няма нужда от такова регулиране. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

еми да това е защото моя педал когато е включен е power wah а когато е изключен е volume pedal понеже е volume има по хубав филтер но няма регулатор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.