sboy Публикувано Декември 29, 2009 Публикувано Декември 29, 2009 Такааа......аз съм китарист свиря на ел. китара от 1 година и нещо, и имам следния проглем.Като свиря прав с колана имам затруднение в пикването,немога да намажа никъв downpicking,алтернейта ми няма нищо общо от това като свиря седнал и не мога да заглушавам струните при свирене.Моля помогнете,как мога да преодолея това някъкви практики? Цитирай
DILETANT Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 Да не свириш с китара спусната до коленете!?! Настрой си височината на китарата, така, че да ти е удобна за тези техники и се упражнявай повече прав. Цитирай
djbnz Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 (Редактирано) DILETANT e прав, в началото и аз правех този номер да имам ниска височина на китаратa, обаче за да си добър и по-скоро за да ти останат ръцете здрави след свирене, трябва гъзарията да се изключи . Можеш да видиш, че хора с ниски постановки винаги като тръгнат да свирят нещо бързо (сола и други), които са по-трудни от рифчета, си подпират китарата на крака. Редактирано Декември 29, 2009 от djbnz Цитирай
sboy Отговорено Декември 29, 2009 Автор Отговорено Декември 29, 2009 Право сте като си вдигнах височината на китара ми се оправи проблема със алтернейта и цапането,но очевидно си имам проблем със downpickinga - много съм зле имате ли нещо за препоръчване как да го науча кат хората това пикване Цитирай
djbnz Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 Странно повечето хора имат проблем с алтернативното пикване. Мога да ти дам като съвет да свиваш ръката от китката за downpicking-а, а не от лакътя (ако го правиш това). Цитирай
sboy Отговорено Декември 29, 2009 Автор Отговорено Декември 29, 2009 Мисля че основният ми пръст при пикване е показалеца,а палеца е държецът.А би трябвало май палеца да е основен а показалеца държец.В смисъл ако трябва да свиря нещо с пръсти или по точно с 1 пръст , най ми е удобно със показалеца Цитирай
aaaaaaaaiiiiii Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 Основния ти пръст при пикването е перцето Цитирай
djbnz Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 (Редактирано) Лошо държане на перото май... Иначе от това, което ми обясняваш по-удобно ти е с пръсти като басистите, от това което разбирам. Ако проблемът е в начина на държане на перото в Google и YouTube има доста информация, но ето примерна снимка, как горе-долу се държи перото. Ако е това, малко ще ти е сложно в началото да свикнеш, но за по-малко от 1 седмица (поне при мен) мисля, че ще се оправиш. P.S.: Този начин на държане на перото и съвета по-горе, развиха доста добра скорост на downpick у мене. Редактирано Декември 29, 2009 от djbnz Цитирай
Recommended Posts