keeper Публикувано Декември 28, 2009 Публикувано Декември 28, 2009 Наскоро пробвах тази гадинка и много ми допадна звукът, нямам намерение да я копирам защото струва 70 лв. - просто ми е любопитно какво има вътре - някой отварял ли я е? Цитирай
ultramega Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 Не мога да ти отговоря на въпроса, но... Това не е ли ДИ Бокс със спийкър симулация на 4х12 кабинет? Какво точно в звука му ти допадна...? Това не някакъв ефект чрез който се постига определен звук, по скоро би могъл да ти послужи да си включиш китарата директно в пулта, без да се налага да ползваш усилвател или кубе което да озвучаваш с микрофон. Цитирай
keeper Отговорено Декември 28, 2009 Автор Отговорено Декември 28, 2009 Харесва ми спикър симулацията, интересно ми е как е изпълнена. Цитирай
guitard Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 (Редактирано) Малко ще ти е трудно да я копираш, защото май няма схеми в нета. Ето ти една - http://runoffgroove.com/condor.html прегледай я има и снимки, семпли... Пък и е проста и частите на са скъпи, ако ти за занимава и разбираш, разбира се... Редактирано Декември 28, 2009 от guitard Цитирай
keeper Отговорено Декември 29, 2009 Автор Отговорено Декември 29, 2009 Благодаря за схемата - няма да копирам каквото и да било - просто ми е интересно как е изпълнена симулацията в берингера. Не съм правил кондор-а но съм сглабял ред бокс - не е зле. Цитирай
guitard Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 Ами тук не мога да ти помогна, не съм отварял такова чудо, а и схема не намерих. Тука остава който има(и разбира от тава което е вътре) да ти каже. Иначе, какво е това "ред бокс" я да дай видя Цитирай
keeper Отговорено Декември 29, 2009 Автор Отговорено Декември 29, 2009 Ами това е симулацията на Tubeman 2 - Сайт тук има инфо и схеми за някои от най-разпространените ксбинет симулатори и техните характеристики. Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 На мен лично кондора ми харесва повече от ред бокса. И двата съм правил. Цитирай
guitard Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 (Редактирано) Можете ли да ми дадете някаква схема на бас кабинет? Предполагам и кондора ще свърши работа, но все пак мисля че е повече за китара. Защото тука съм с едни Хай-Фай говорители и засега това е единствения ми вариант... Блогодаря! Редактирано Декември 29, 2009 от guitard Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 29, 2009 Отговорено Декември 29, 2009 Прочети всичко в линка на кондора. Там си пише: High-pass filter. This is the network between the first two op-amp stages. It simulates the low frequency rolloff of the speaker cabinet, plus the 90Hz peak. For deeper bass, you can replace the two 47nF caps with 56nF or 68nF. For less bass, use 39nF or 33nF. Цитирай
guitard Отговорено Декември 30, 2009 Отговорено Декември 30, 2009 (Редактирано) Блогодаря Ви много То можело да се модне за бас, ама кой да чете. И даже мода е елементарен Само да свършат празниците и почвам. Само да попитам тъй като сте го правили(ако не е тайна, знам че от това си изкарвате хляба...) в сайта пише "any dual op-amp", кой е най-добре. Или поне някакъв съвет кой да ползвам. Блогодаря. От този сайт съм правил преампа за бас(Флипстър), ако реализирам и този симулация ще е супер, поне доката си купя истински говорители за бас... Редактирано Декември 30, 2009 от guitard Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 30, 2009 Отговорено Декември 30, 2009 TL072 е идеално решение. Не се изхвърляй излишно за скъпи чипове. Цитирай
guitard Отговорено Декември 30, 2009 Отговорено Декември 30, 2009 Блогодаря много! Само транзистора май няма да е j201 а ще е bf245, защото за флъпстъра си търсих j201 и така и не намерих... Весели Празници! Цитирай
Recommended Posts