balombi Публикувано Декември 25, 2009 Публикувано Декември 25, 2009 честита КОЛЕДА Искам да ви предтавя един текст , която не е мой (авторът е нейзвестен). Реших , че ще е забавен и го постнах тук , дано ви хареса . Предварително се извинявам , че текста не е мой . Край горичка, на полянка под едно дърво на сянка. Двама влюбени избраха, това местенце щом съзряха. Туй е място безопасно, туй е място тъй прекрасно. Много ще е жалко , ако не полегна малко. Тъй момчето рече и палтото си съблече. Тя се казваше Иренка, млада хубава студентка, приповдигна си полата и поседна на тревата. И накрая : Я не вдигай олелия , щото мога и да бия. Не збравяй ти самичка ми предложи свойта ....... Цитирай
hristo9 Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 така в началото на текста идва природната картина внасяща хармония и усещане за лекота , а в края забелязваме пълен контараст БЪЗИКАМ СЕ текста е много забавен жалко , че авторът е нейзвестен и не е се насладил на оромните плодове на иначе заслужената си слава лично на мен ми прилича на стара градска песен разбира се без края това просто е чудото на лириката П.С с какво се заменя многоточието мойте варианти са количка ръкавичка солничка мекничка елхичка и ..... Цитирай
hand_of_doom Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 На места леко трябва да се барне текста по отношение на ритъм (на отделни моменти малко се губи). Иначе е супер забавен и спокойно може да се направи по него някаква песничка в стил Черно Фередже Цитирай
balombi Отговорено Януари 15, 2010 Автор Отговорено Януари 15, 2010 кво фередже кви 5 лева аз си мислех за нещу като ретро чалга Цитирай
toaletno_pate Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 на мен ми напомня на оная песен, де се пее "и ловец съм и рибар съм на закона нанаанананнаннн" Цитирай
Басурендер Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 Аз усещам някаква вътрешна борба и несигурност в осъзнаването на точната позиция на лирическия герой и мястото му в природната картина.. "Край горичка, на полянка под едно дърво на сянка." Не може хем на полянка , хем на сянка. Според мен, евентуално ако на поляната има дърво, то не може да се дискриминира от близката гора. То е част от гората , както и гората е част от нас и от тропическата джунгла.Ако приемем , че е имал предвид разпространението на канадския клен в ареал близък до месторастежа на масива , което е факт, за каква сянка става дума при температури от 0 да 11 градуса поЦелзий. -Средногодишната температура в родината му??Ако ли пък автора има предвид "поляна" като "поляна" за какви дървета говори? Това само първите два реда... Това е абсурд роден от болното съзнание на човек , който със сигурност е отсъствал в часовете по дендрология.. Цитирай
balombi Отговорено Януари 31, 2010 Автор Отговорено Януари 31, 2010 Е веднага почнахте да се заяждате бе Май пропуснах да кажа (подразбира се ), че песента е пиянска ЕЙ НЕМА УСЕТ НЕМА НИЩО Цитирай
hand_of_doom Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 Ще ме разкатаете от смях беее То ако се тръгне по самия текст да се прави задълбочен анализ, сигурно ще се получи голямо шоу... Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Февруари 25, 2010 Отговорено Февруари 25, 2010 Това е абсурд роден от болното съзнание на човек , който със сигурност е отсъствал в часовете по дендрология.. Басурендер ... е човекът !!! а тази реплика ме разби: ...Ако приемем , че е имал предвид разпространението на канадския клен в ареал близък до месторастежа на масива... все едно инж.Донев: "... и вчера ми се обаждат Майкъл Джексън разбираш ли да ме питат що не съм го бил уважил с дъщеря ми Димитричка да сме се събрали в Брацигово на хижите разбираш ли да ходиме нагоре, да копаеме картофите..че човека иска натюрел...не че нямаме чукове и триони, и не че примерно сме бедни да кажеш, че не можем да си отворим две врати.... " Цитирай
balombi Отговорено Март 22, 2010 Автор Отговорено Март 22, 2010 Край горичка, на полянка под едно дърво на сянка. Двама влюбени избраха, това местенце щом съзряха. Туй е място безопасно, туй е място тъй прекрасно. Много ще е жалко , ако не полегна малко. Тъй момчето рече и палтото си съблече. Тя се казваше Иренка, млада хубава студентка, приповдигна си полата и поседна на тревата. Той и бръкна под полата и извади и гърдата . Леле мале кви цици като ломски любеници. Тя му бръкна в панталона и извади му питона. Леле мале ху.. като колец тя конски бе виждала ама тоя беше по-голям . И накрая : Я не вдигай олелия , щото мога и да бия. Не збравяй ти самичка ми предложи свойта ....... Това са непубликуваните досега два куплета . Надявам се модераторите да не ми блокират акаунта . Цитирай
hand_of_doom Отговорено Март 26, 2010 Отговорено Март 26, 2010 Деса поетеса ряпа да яде Ако му дооправиш ритъма, ще ти напиша музика Цитирай
Coprophagus Отговорено Март 28, 2010 Отговорено Март 28, 2010 Хахахаха Като се е почнало я да вкарам тука едно стихотворение на един приятел. НА КУШАРА Я съм одил на кушара на кушара със патара там уфцете съм подкаравал съм подкарвал и обарвал, но какво ми стана полудях, полудях и всичките ги наеб** туй му викам яз кушара на кушара със патара. Йовко Каракашев Тъй като явно при досега с невероятното творчество на групи като Тарга (това е оградата на кошарата) много мозъчни клетки са решили, че смъртта е единствения изход не мога да цитирам по спомен цели текстове за това само няколко фрагмента. "Забелизъй чи некаквъ мъ глъда, мара найш ка щи бръсна два шамара"... Превод: Забелязах че някакво момиче/жена ме гледа, "здрасти знаеш ли как ще ти ударя два шамара". (лирическият герой е силно възмутен от некултурното зяпане от страна на субект от женски пол). "Накаки ми беши чудисна искъш ли ощи инъш пу гъзъ дъ тъ плисна"... Превод: Някакси ми беше чудесна (харесваш ми) искаш ли още веднъж по седалищните части да те плесна (тук авторът визира нетрадиционен сексуален акт с възлюбената). Цитирай
Recommended Posts