stefoto Публикувано Декември 24, 2009 Публикувано Декември 24, 2009 Здревейте,свиря на китара Yamaha C30M.Свиря от скоро и искам да попитам когато правя акорд с баре се получава едно бръждене дали не трябва да се изпили магаренцето на китарата или и аз незнам.Знам ще ме упрекнете че има такива теми,но аз ги изчетох почти всички и не знам как да разбера дали е от китарата или от мен.Натискам супер силно струните.Сила не ми липсва защото съм свирил доста време на друг струнен инструмент.Постановката ми е каквато трябва да бъде-ръката успоредна на грифа.Та въпроса ми е към тези които имат такава китара или които знаят какъв е проблема. \\// Цитирай
stefoto Отговорено Декември 24, 2009 Автор Отговорено Декември 24, 2009 искам да добавя че имам и електрическа китара и там това бръждене не става.Може би е от големината на грифа-незнам вие ще кажете. Цитирай
Valserp Отговорено Декември 24, 2009 Отговорено Декември 24, 2009 Не знам, ако бръжденето се получава само при баре, може би барето ти има нужда от трейнинг. Разбира се, при някои кухарки, екшъна е толкова висок/твърд, че е почти невъзможно да направиш идеално баре. Цитирай
Lekov Отговорено Декември 24, 2009 Отговорено Декември 24, 2009 При цигулката прагчета няма, но при китарата има и трябва да се съобразяваш с тях. Прави баретата малко преди прагчетата, а не върху тях, така контактът между струната и прагчето е много по-добър и липсва бръждене. Ако спазваш всичко това и китарата ти все още бръжди най вероятно проблема в самия инструмент. За да провериш това можеш да използваш каподастър, или ако нямаш такъв пробвай със по плоска химикалка и ластици, който да сложиш на някое прагче. Така ще видиш дали проблема е в китарата или в теб. Цитирай
Recommended Posts