Jump to content
Българският форум за музиканти

Скромно карданче за тренировки вкъщи?


Recommended Posts

Здравейте,отскоро съм решил да се сдобия с някакъв по евтин кардан за "сухи" тренировки вкъщи.Имам си вече един Мapex Р980 А(от който съм относително доволен и смятам,че си заслужава парите),но постоянното разнасяне по репетиционни и обратно,не ми се нрави поради тази причина съм се насочил да си взема още един по евтин за упражнения,към "детските" ми гумирани барабанчета(practice pad-oвете).Това към което съм се насочил към момента са два модела на Mapex P390 A(ако не се лъжа) за 198 лв. и Gibraltar 3311DB за 199 лв.Искам да помоля ако някой има опит с посочените модели да изкаже мнение и наблюдение по въпроса,приемам също и други предложения за марки (естествено пак в границата на тези финанси).Благодаря предварително..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля че гибралтар са по добри от мапекс. Пък и ти си решаваш.Ходи ги пробвай и двата и който ти хареса повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти пич, от Mapex впечатления нямам, но имам същия Gibraltar и нямам никакви оплаквания. Мисля , че ще ти върши идеална работа. Успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтин кардан най-много да ти развали свиренето.Откажи се от тази идея по мое мнение.Ако няма такъв вариант - Мапекса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм за Гибралтара,на мен също ми изглежда по удобен от Мапекса(специално за този ценови клас) въпреки,че съм доста доволен от сегашния ми Мапекс(там обаче цената е друга).Единственото което ме притеснява,е че Гибралтара не е с верига,докато Мапекса е.Нямам навика,и техниката ми на свирене не е от типа да "тъпча" кардана като за последно,но все пак влиза в постоянна и доста енергична употреба,което ме притеснява като надежност при Гибралтара поради липсата на верига.Съгласен съм,че тук въпроса е "за тия пари толкова",а и все пак е за "домашна" употреба,но и не ми се иска да се "разколачи" на първия месец.Та ако липсата на верига при Гибралтара,не е тревожно и се държи стабилно,може би съм по склонен към него.........................Naikal,от колко време го имаш този модел,някакви по специални проблеми с него?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предпоследният по скъпост Gibraltar е един от най-добрите кардани, които съм пробвал. Това е много евтин педал, който много се доближава на усет до Axis и Demon Drive. Като цяло, Мапекс не са лоши, но качеството на Гибралтар (специално за кардани) в този ценови клас е в пъти по-добро.

 

 

 

Евтин кардан най-много да ти развали свиренето.

 

Това са митове и легенди!

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Гиблартар 3311 Велосити,с ремък,най-евтиния модел и вече половин година нямам забележки.За късане на ремъка направо забрави,във всеки ремък има два слоя кевларно влакно, използваме същото в работата, ако щеш вярвай,може да се реже само с ножици за ламарина.

Аре Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията ви,явно наистина ще се насоча към Гибралтара.Ако пък ми се откъснат от сърцето още 70 кинта може да се насоча и към 5611DB...............ноо не ми се вярва.И последно питане преди да се отправя на пазар,някой изпробвал ли е въпросният Мапекс Р390А/P380A?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.