dirtyfreak Публикувано Декември 22, 2009 Публикувано Декември 22, 2009 Здравейте,отскоро съм решил да се сдобия с някакъв по евтин кардан за "сухи" тренировки вкъщи.Имам си вече един Мapex Р980 А(от който съм относително доволен и смятам,че си заслужава парите),но постоянното разнасяне по репетиционни и обратно,не ми се нрави поради тази причина съм се насочил да си взема още един по евтин за упражнения,към "детските" ми гумирани барабанчета(practice pad-oвете).Това към което съм се насочил към момента са два модела на Mapex P390 A(ако не се лъжа) за 198 лв. и Gibraltar 3311DB за 199 лв.Искам да помоля ако някой има опит с посочените модели да изкаже мнение и наблюдение по въпроса,приемам също и други предложения за марки (естествено пак в границата на тези финанси).Благодаря предварително.. Цитирай
Drone Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Мисля че гибралтар са по добри от мапекс. Пък и ти си решаваш.Ходи ги пробвай и двата и който ти хареса повече. Цитирай
just_drummer Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 И аз съм за гибралтар. Поне при евтините кардани те са по-добри по мапекс. Цитирай
Naikal Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Здрасти пич, от Mapex впечатления нямам, но имам същия Gibraltar и нямам никакви оплаквания. Мисля , че ще ти върши идеална работа. Успех ! Цитирай
Sasho_Crasho Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Евтин кардан най-много да ти развали свиренето.Откажи се от тази идея по мое мнение.Ако няма такъв вариант - Мапекса. Цитирай
dirtyfreak Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Съгласен съм за Гибралтара,на мен също ми изглежда по удобен от Мапекса(специално за този ценови клас) въпреки,че съм доста доволен от сегашния ми Мапекс(там обаче цената е друга).Единственото което ме притеснява,е че Гибралтара не е с верига,докато Мапекса е.Нямам навика,и техниката ми на свирене не е от типа да "тъпча" кардана като за последно,но все пак влиза в постоянна и доста енергична употреба,което ме притеснява като надежност при Гибралтара поради липсата на верига.Съгласен съм,че тук въпроса е "за тия пари толкова",а и все пак е за "домашна" употреба,но и не ми се иска да се "разколачи" на първия месец.Та ако липсата на верига при Гибралтара,не е тревожно и се държи стабилно,може би съм по склонен към него.........................Naikal,от колко време го имаш този модел,някакви по специални проблеми с него? Цитирай
Danny47 Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 (Редактирано) Предпоследният по скъпост Gibraltar е един от най-добрите кардани, които съм пробвал. Това е много евтин педал, който много се доближава на усет до Axis и Demon Drive. Като цяло, Мапекс не са лоши, но качеството на Гибралтар (специално за кардани) в този ценови клас е в пъти по-добро. Евтин кардан най-много да ти развали свиренето. Това са митове и легенди! Редактирано Декември 22, 2009 от Danny47 Цитирай
Naikal Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Ами имам го от около година и половина и до тука проблеми няма. Цитирай
vldp Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Аз съм с Гиблартар 3311 Велосити,с ремък,най-евтиния модел и вече половин година нямам забележки.За късане на ремъка направо забрави,във всеки ремък има два слоя кевларно влакно, използваме същото в работата, ако щеш вярвай,може да се реже само с ножици за ламарина. Аре Успех. Цитирай
dirtyfreak Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Благодаря за мненията ви,явно наистина ще се насоча към Гибралтара.Ако пък ми се откъснат от сърцето още 70 кинта може да се насоча и към 5611DB...............ноо не ми се вярва.И последно питане преди да се отправя на пазар,някой изпробвал ли е въпросният Мапекс Р390А/P380A? Цитирай
Recommended Posts