Tamisa Публикувано Декември 21, 2009 Публикувано Декември 21, 2009 Здравейте! Надявам се съм попаднала на точното място и можете да ми помогнете. Имам намерение да започна да свиря на пиано(синтезатор) за удоволствие. Тъй като нямам възможност да отделя повече пари за някоя марка като Yamaha или Casio ( на цени пт 300 до 600 и нагоре лв. в Технополис) се спрях на един друг сентезатор, на съвсем неизвестна марка. Доколкото познанията ми по английски позволяваха разбрах, че избраното от мен е синтезатор подходящ за начинаещ безпаричен Ето това е моделът: http://www.gear4music.com/Keyboards-and-Pi...-Gear4music/8P2 Имате ли наблюдения или поне от това, което четете смятате ли, че е подходящо? Ето тук: http://www.keyboardforums.com/general-keyb...e-mk-939-a.html видях, че някакъв начинаещ човек има проблем с него...но не разбрах точно какъв Някой може ли да помогне със съвет дали си струва да дам 180лв(за толкова го видях в бг магазин) за него? Не ми се ще да се окаже, че не може да се свири и учи от него. Благодаря за всяко мнение! Цитирай
Mike_MnD Отговорено Декември 21, 2009 Отговорено Декември 21, 2009 От опит казвам. И аз така се чудих преди две години, от магазин втора употреба си взех: MEIKE MK-928 Значи, за цената си става и ще можеш да свириш и да се учиш, но има много липси и проблеми. Ако след половин една година имаш възжмоност да го смениш - ок. Иначе аз минах по този път: MK-928 -> PSR E313 -> DGX 630 Yamahite сам си разбрал, че си струват и не са лош избор като цена качество. Не съм търсил скоро, но за до 200 лева единственият друг начин е да потърсиш втора ръка. Аз моя PSR E313 го продадох за 300 лв. Иначе, не се отказвай, а за проблема от темата. Не е проблем и хората са го обяснили, като натиснеш клавиш на пиано/синт тонът звучи определено време и затихва, за да е по продължително се използва sustain педал, като вече не помня и не знам (но явно Meike-то няма вход за такъв педал). За начинаещ обаче, не мисля че липсата на педал е от такова значение. Недостатъците по скоро са: - звука на семплите - (т.е. по-скъпите звучат по-близо и по-близо до акустичните пиана - поне се опитват де) - тежеста и чувстивелноста на клавиетурата - (по скъпите предлагат няколко нива на натискане > повече динамика при свиренето) - броя октави/клавиши Ами май-това е основното ако има нещо питай Цитирай
Tamisa Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Много благодаря за подробното инфо, Mike_MnD В музиката съм "гола и боса" и даже не знам педала за п какво се позлва и дали изобщо ще мога дасе науча да свиря, тъй като смятам да се опитам да се самообразовам В моделът, за който питам нали има някакви "уроци"(знам, че Ямахите имат, предполагам и този е така). А моделите, които си посочил, че си имал на коя марка са? Не си ли е голям риск човек като мен, който нищо не разбира от синтезатори и музика(освен като слушател) да си купи синтезатор 2ра ръка(да не взема да попадна на нещо нуждаещо се от голям ремонт ) И последен въпрос(засега ). Този модел на Касио http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayA...7DE%29/.do?rf=y по-добър ли е от това, за което първоначално питах? Много благодаря! Цитирай
Mike_MnD Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Първо извинявай, че в първият пост се обръшах към теб в мъжки род, нещо съм се бил отнесъл. Значи марктие са Мeike и Yamaha (2-рия и третия) . Този от първият пост за който питаш също е Meike, аз и затова като видях ти писах. Не мисля че това Casio e по-добро, дори обратното. По това което пише като характеристики и виждам: MEIKE MK-939 61 клавиша Touch sensitive keys срещу: CTK-230 49 клавиша и няма чувствителност на натиск http://www.casio-europe.com/euro/emi/stand...specifications/ Tук можеш да видиш и други модели на Meike: http://www.meikechina.com/zyyz_E.html Цитирай
Tamisa Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Пак благодаря за инфото и линковете. Другите модели на Meike къде ги има? Аз в Метро само модел MK-939 видях Иначе хвърлих поглед и на моделите на Касио от сайта, който предложи и се загледах по това: http://www.casio-europe.com/euro/emi/standard/ctk2000/ в Технополис е 330лв. Почти 2-но е като цена на MK-939, но ако наистина си струва и е по-добро може да обмисля и този вариант. Дали ще вади по-автентичен звук? Страх ме е MK-939 да не звучи като детска играчка 10х Цитирай
Mike_MnD Отговорено Декември 24, 2009 Отговорено Декември 24, 2009 (Редактирано) Ами за моделите на meike не знам къде и дали въобще ги има из България. Иначе CTK-2000 е също не лош избор. Най-добре би било да отидеш да пробваш и двете, каке клавиетурата на докосване и да чуеш как звучи пиано звука им. След това си решават плащаш и започваш да се занимаваш и забавляваш Дано не съм пиосал много късно, но то и не съм разкрил някаква тайна. Поздрави, и весели празници и приятни мигове с пианото и музиката. Редактирано Декември 24, 2009 от Mike_MnD Цитирай
Tamisa Отговорено Декември 24, 2009 Автор Отговорено Декември 24, 2009 Благодаря, Mike_MnD Дано не откажат в Метро да ми извадят да пипна Мeike-то. Като си го купя и тръгна да се уча сигурно пак ще пиша Весели празници! Цитирай
ПЕЙЧ Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 Първо честита КОЛЕДА! Според мен по-добре ще бъде да си купите употребяван в пълна изправност и за тези пари може да ви предложат професионален,който да ползвате и по-късно.Предлагам ви моделите на YAMAHA PSR-640 и PSR-740,които като цена са много изгодни и с добро звучене.Ако желаете мога да ви свържа с подходящия човек.Моите телефони:066/804215 и 0890391679. Цитирай
noob_saibot Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 Ако търсиш синтезатор, пиши!Лек ден и Весели празници! Цитирай
TRIC Отговорено Декември 25, 2009 Отговорено Декември 25, 2009 най-добре с уроци обаче за да научиш нещо повече от това което ти предоставя вградения учител а именно 4-5 мелодии като началото на турски марш и котешки марш винаги е по-добре ако има някой да ти покаже особено 1-вите стъпки успех Цитирай
shine.bright Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 (Редактирано) Здравейте! Съвсем случайно попаднах на тази тема и установих, че с Tamisa имаме един и същи проблем... По начало, не съм начинаеща - мога да свиря на пиано, нооо... не съм и велик професионалист. Исках да попитам тук, защото имате повече опит със синтезатори от мен. От много обикаляне с нашите, се спряхме на два модела - един от МЕТРО и един от музикален магазин. МЕТРО: http://www.meikechina.com/jpg/MK-900.jpg - 274 лева Музикалния магазин: http://www.orla.it/ita/products.asp?id=8B5...E79000393C807AC (моделът беше МК нещо си, но не е 20) Извинявам се, че така относително го показвам, но не запомних номера, обаче очевидно точно този синтезатор тук го няма... Понеже не разполагаме с повече от 350 лева, човекът от муз.магазин ни предложи Orla като нетолкова позната марка, (в сравнение с YAMAHA, например) но все пак разумен избор. По-евтин е и е с динамична клавиатура. (YAMAHA-та в магазина е 350 без такава функция) Та въпросът ми е - кой от двата е по-разумния избор? Разликата им е 50 лева. На функции изглеждат едни и същи, но все пак не мога да пренебрегна това, че Орла-та е от музикален магазин, а Метро си ее... Метро. Ако някой от вас има опит с един то двата, ще съм много благодарна, ако сподели с мен. Редактирано Декември 28, 2009 от shine.bright Цитирай
Mike_MnD Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 shine.bright за съжаление без да зная точният модел orla не мога да ти кажа, но на база този mk20 и meike mk-900 МEIKE MK-900 * 61 full size key keyboard * Touch Sensitive keys * LCD display * Built in speakers * 160 Voices and 200 Rhythms * 8 Percussion tracks * 36 Demonstration songs * Tempo and volume controls * Auto chord from single finger accompaniment * Sync / Fill-in / Intro / Ending / Metronome * Record and Playback sequencer * Rhythm programming function * Pitch bend and Vibrato controls * Sustain / Transpose * Keyboard Split feature * One-key follow / ensemble * MIDI Input / Output jacks * Speaker Output (L/R) / Headphone Jack * Dimensions: 995mm x 450mm x 157mm ORLA mk20 keyboard 49 Mini Size Keys voices 100 Sounds styles 100 Styles, Start/Stop, Fill In , Auto Start styles features Fingered, Single Finger, Acc. Volume demo songs demos controls Master Volume, On/Off Switch, Tempo drum pads 5 Drum Pads connections Micro, Headphone, Midi In-Out, Adapter amplification 2x5 watts weight and size Kg. 2 - 65 (W) x 20 (D) x 6 (H) cm Meike-то със сигурност е по-добрият избор измежду тези две. Цитирай
shine.bright Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 Благодаря много. Спряхме се на Майке-то. Обаче самото то има два варианта - 900 и 939... 900 уж е по-скъпо, но 939 ми изглежда по-добро... Ако би могъл да ми помогнеш и там, ще ти бъда много благодарна. Ето ги параметрите: За МК-900: ● 61-Key Standard Keyboard With Touch Function ● LCD Display ● 160 Timbres / 200 Rhythms ● 8 Percussions / Keyboard Percussion ● 36 Demonstration Songs ● Tempo & Volume Control ● Single Finger / Fingered Chord / Full Chords ● Sync / Fill-in / Intro / Ending / Metronome ● Record & Playback ● Rhythm Programming Function ● Pitch Bend / Transpose ● Sustain / Transpose ● Keyboard Split Feature ● Four-bank Registration ● One-key / Follow / Ensemble ● MIDI Input/Output Jacks ● Speaker Output (L/R) ● Product Dimensions: 1000 x 405x 163 (mm) ● Power Supply: DC 12V ЗА МК - 939: ● 61- Key Standard Keyboard With Touch Function ● LCD Display / 40 Demonstration Songs ● 136 Timbres / 128 Rhythms / 8 Percussions / Keyboard Percussion ● 64-level Tempo Control / 16-grade Master Volume Control ● 8-grade Rhythm Volume Control / 8-grade Chord Volume Control ● Single Finger / Fingered Chord / Chord Timbre / 6 Chord Mats ● Sync / Fill-in / Intro / Ending ● Rhythm Programming Function / Record & Playback ● Pitch Bend / Vibrato / Sustain / Transpose ● Dual Timbres / Metronome / Keyboard Split Feature ● Three- Bank Registration / One- Key / Follow Function ● MIDI Output Jack / Speaker Output (L/R) / Headphone Jack ● Product Dimensions:955×365×133 (mm) ● Power Supply: 8“D”batteries / DC12 Ако трябва да съм абсолютно честна, така и не разбрах как "изразяват" динамичната клавиатура на английски по кутиите... Благодаря много за отговора. Цитирай
Ground Zero SPL Отговорено Май 29, 2017 Отговорено Май 29, 2017 Здравейте и от мен. Казвам се Мартин и се надявам да ни е приятно да се запознаем. Аз също имам подобен въпрос, като на авторката и затова реших да събудя тази тема. Аз също обмислям да си купя Синтезатор, за да се науча да свиря (макар и малко) за собствено забавление. В момента мисля да започна да събирам пари за Синтезатор YAMAHA PSR-E453, която нова струва около 630 лв. Какво ви е опитното мнение за въпросния модел на марката ? ПС. Според мен като за начало е добре да пробвам да се науча да свиря подобни песни като тази , защото почти на всякъде се повтаря едно и също и мисля, че е по-лесно за запомняне и свикване... Цитирай
Teo 1 Отговорено Август 10, 2017 Отговорено Август 10, 2017 Един въпрос за включването на синтезатора към пулта- ако се включи в един стерео канал- ОК.....но когато се включи в два съседни линейни канала- задължително ли е обръщането на панорамите на каналите в двете посоки ? Не се ли орязват звуковите честоти на каналите, като се поставят панорамите в две различни посоки ? Цитирай
Recommended Posts