nitrous Публикувано Декември 21, 2009 Публикувано Декември 21, 2009 Здравейте, помагам на един приятел да си настрои новата китара, но не можем да нагласим усилвателя и самата китара да изкарва по-твърд звук... Китарата е Yamaha ERG-121C, усилвателя е Yamaha GA-15. Благодаря предварително. Цитирай
nitrous Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Мъча мъча, не мога да изкарам правилен звук. Слагам Gain до средата, включвам на Drive режим, и би трябвало да стане, нали? Ама се чува единствено като кухарка, с лееееко изкривен звук. Като сложа Gain на макс, звук не се чува, а само пращене. На Clean режим звучи точно като кухарка. Вече почвам да се предавам Да не е нещо от настройките на самата китара? Имам 2 въртящи копчета, едното е за сила на звука, другото е за тон. Имам и една ръчка, която променя начина на звучене, но не е нищо особено, че да звучи с хубав "метълски" дисторшън. Да не би да трябва да свиря на акорди, че да изкарвам звук? Цитирай
Чукопад Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 (Редактирано) За метълски звук тряа дисторшън педал. Сми можеш да пробваш да не слагаш гейна на макс ами примерно някъде на 3 часа или нещо от сорта, ама си трябва дисторшън педал, особено през евтино кубе. Тфа дето го вадиш между 12 и 3 си е най-доброто, което можеш да изкараш. Редактирано Декември 22, 2009 от Чукопад Цитирай
ultramega Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 (Редактирано) Ето виж това видео - Вижда се какви са настройките. Към 2:17 или 5:33, мисля звука е що годе металски Изобщо изгледай го цялото видео. на много места си звуква драйва. Не е задължително да имаш дисторшън педал. За китарата- гледай всички потенциометри да са докрай. Ако не се получава нещо подобно... не знам. Редактирано Декември 22, 2009 от ultramega Цитирай
nitrous Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Нагласих усилвателя според това как е на клипа около 2:30, но пак нещо не ми харесва. Записах малко произволно дрънкане, моля кажете дали звучи както трябва, или пак липсва нещо. (не ми се смейте за записа, не мога да свиря на китара и не е моя ) http://dox.bg/files/dw?a=c18111e7dd Цитирай
inqubus Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 По-скоро се е получило нищо подобно Пробвай да свириш с бридж-хъмбъкера, освен ако това не е звукът му... Цитирай
nitrous Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Нямам си и най-малка представа за какво ми говориш Цитирай
sasog Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Бутни онази щракалка или там както и викаш в най-задно положение Цитирай
nitrous Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Тази ръчка има 5 положения, в момента беше на най-дясно, там най-високо звучат тоновете. Като е най-вляво звучат ниско, като на бас китара. Цитирай
sasog Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Понятиятако ниско и високо не е подходящо да се използват в случая, но няма значение.За най-дясната позиция иде реч. Цитирай
nitrous Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Добре, съжалявам, не съм запознат с тази терминология Най-вдясно е Цитирай
ultramega Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 (Редактирано) Определено не звучи като на клипа... то и няма как да звучи съвсем идентично , но поне малко да се доближаваше. Обаче хубаво според мен е да я тества някой , който поне малко свири на китара и то да свири метал . Видях ти китарата и адаптерите и са от по подходящите възможни , а кубето е същото като на клипа. Няма логика да не може да искара звук подобен от този на клипчеето. Откъде си? Може да помолиш някой съгражданин от тук да дойде да види Редактирано Декември 22, 2009 от ultramega Цитирай
nitrous Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Учителя, при който приятеля ми ходи, е в коледна почивка, чак след 2 седмици ще може да се види какво може да се направи. Настройките на кубето са точно такива, каквито са на клипа. От Търново съм... Цитирай
Чукопад Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 защо не го закарате обратно в магазина откъдето сте го купили и там да ви обяснят къде е проблемът с овердрайва? Цитирай
Recommended Posts