Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Така от написаното ще Ви стане ясно, че не разбирам от озвучаване на вокали, имам си на идея но с наще възможности това което мисля не е възможно... Така след около година търсене най-накрая имаме шанс за вокал. Но тука идват проблемите. Казахме на човека, ела няма проблем ще те озвучим само си донеси микрофон. Ама дойде и го включихме в главата(тя е Хи-Фи) която включваме китарите и какво супер слабо се чува, ако се увеличи се получава супер гадна микрофония. А иначе ако включим китара/бас е в пъти по-силно, а микрофона е доста тихо. После пробвахме с едно кубе и миксер като преамп и пак нищо. Интересното е, че в кубе 20 вата и 60вата нямаша почти разлика в силата на звука. Ще се радваме ако ни посъветвате какво да правим.

БЛОГОДАРЯ :punk_guitar:

Редактирано от rinti
Отговорено

'Щото тия неща са за китари. Забиите го направо в пулта и после да си гласи високи средни и ниски сам, докато му хареса без да стават микрофонии. И да застане там, където се чува най-добре (ако това е възможно) и естествено имайте предвид да не хваща централното. Ако не се чува (вокала) без да се издупи до такава степен, че да стават микрофонии, си смъкнете нивата вие. Ако нямате централно и нямате вокално кубе - лошо. Ще трябва да го карате на акустика.

Отговорено (Редактирано)

Ами ние си свирим: китаристите са с отделни кубета, аз съм с глава и кабинет и на барабаниста нищо не му трябва :music336:

Редактирано от rinti
Отговорено

Значи инвестирате и във вокално кубе или пък централно озвучаване. Иначе и мегафон няма да ви оправи. Микорофона, колкото и да ви се ще, като го бучнете в китарните или бас кубетата - работата няма да стане. Може да ходите и по репетиционни.

Отговорено

Aко може, дай някакъв конкретен пример, че досега не съм виждал в онлайн магазините "вокално кубе".

Отговорено

Не мога. Не съм ползвал, не съм виждал, само съм чувал. :greenangel: Откоровено казано, съвсем спокойно може да съм се изложил с "вокалното кубе", но все пак мисля, че има такива неща. Разтършувай из интернет. Честно казано, не знам даже дали така се казва. Фитката е, че усилвателите в кубетата се правят да усилват специфичните за инструментите честоти. Има вокални предусилватели, за които мисля, че няма голямо значение в какво говорително тяло, ще го забиете. Иди верно в някой музикален магазин и поразпитай! Или питай в някой друг раздел на форума, където са по-технически грамотни хората. Вокалите се отличават с особено неразбиране от техника, както пролича и от мен :yahoo: Успех! Все пак се надявам да съм бил полезен с нещо.

Отговорено

Имам горе-доло същия проблем. За микрофоните ползвам това: http://www.thomann.de/gb/the_tmix_pm600_paset_2_mkii.htm

И се чува слабо. Мирофоните са Shure sm58 и sm47, и двата се чуват незадоволително слабо.

Като се пусне музика от плеър примерно е адски силно - значи колоните си имат капацитет.

Мисля че тези микрофони си искат някакъв микрофонен предусилвател който да усили сигнала от микрофоните...може и да греша...

ПОМАГАЙТЕ. :D

Отговорено

Ами сигурно, ама аз пробвах с миксер като преамп и пак нищо... Сега ми дадаха тука от магазина един преамп да пробвам и е на добра цена, ако стане ще пиша...

Отговорено

това трябва да свърши работа пък и цената е поносима.

http://www.thomann.de/gb/tamp_pa_4080.htm

Не съм много капацитет по въпроса, но все пак е по-добре от нищо...

Отговорено

Това горното освен за домашно кареоки за друго май не става.

Ако ще се ползва върху инструменти (барабани) просто ще е адски слабо.

Лично мнение.

Отговорено
Ами ние си свирим: китаристите са с отделни кубета, аз съм с глава и кабинет и на барабаниста нищо не му трябва :thumbs_up:

Хах ... на нас нищо не ни трябва от сет и палки :punk_guitar:

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Жалко, че барабанистът ни иска да си купува микрофони, за да си озвучава барабаните, защото и без микрофони се чува невероятно силно. :Д

Редактирано от ianev_94
Отговорено

Директно в кубето едва ли ще се чуе микрофона, трябва ви предусилвател за микрофон в конструктор.бг има.

Аз съм подкарвал някакъв Hi-fi микрофон със самоделен предусилвател + студио 2, лошото е само, че нямам еквилайзер и звукът от колоните беше като от слушалка.... Въпреки, че увеличих високите от усилвателя.... намалих ниските и пак същото. Та вземете си предусилвател. Или направо пулт :whistle: така кеф ти бас кеф ти барабани кеф ти вокал.

Отговорено

Реших си проблема много лесно.

За микрофоните кабел канон <-> канон и сега вече не дава да го усилиш... и аз се бях засилил за предулсиватели, но правилния кабел си каза думата.