Mis Публикувано Декември 17, 2009 Публикувано Декември 17, 2009 Nutshell --> http://www.4shared.com/file/174962055/324ff570/Nutshell.html Them Bones --> http://www.4shared.com/file/174973860/e2c7...Them_Bones.html Цитирай
SandoBG Отговорено Декември 17, 2009 Отговорено Декември 17, 2009 Wow! Не съм очаквал женски вокал изобщо, все едно ме фрасна по главата от начало но стана много интересно, браво! За изпяването няма какво да коментирам - без забележки... Хареса ми и вибратото ти, много наподобява на Layne...Като цяло - стана страхотно! А кой е изсвирил китарните партии? Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 17, 2009 Отговорено Декември 17, 2009 Или имаш перфектно дишане и дробове на кашалот и резонанс на славейче или има намеса на Melodyne някаква. Нещо в акустичната китарата кънти натрапчиво. Няма да казвам на колко херца да не стане че съм некъв херцо-фрийк! Цитирай
N1cksoN Отговорено Декември 17, 2009 Отговорено Декември 17, 2009 (Редактирано) Звучи много добре, да не кажа перфектно. В началото изобщо не усетих, но ако си използвала Melodyne или някаква друга такава простотия, не ме кефи. Защити се.Как е направен записа? Редактирано Декември 17, 2009 от N1cksoN Цитирай
james-assya Отговорено Декември 17, 2009 Отговорено Декември 17, 2009 Извинявайте за офтопика и за невежеството, но какво е това Melodyne? Някакви ефекти и обработки ли? Цитирай
Mis Отговорено Декември 17, 2009 Автор Отговорено Декември 17, 2009 SandoBG, благодаря! Радвам се че поне се е получило интересно! Осъзнавам, че моят тип глас може би не е съвсем подходящ... Ако сравняваме с оригиналите де. Поне се изкефих на max. Китариста е канадец, който познавам от ютюб и с когото кореспондирам единствено и само по интернет. BaMnupa и N1cksoN, също се извинявам за невежеството но за пръв път чувам за Melodyne от вас двамата. Предполагам, че е някакъв софтуер за обработка на вокали? Записите си ги правя вкъщи. Единствената програма която ползвам е Adobe Audition - с нея се записвам и си смесвам вокалите. Ефекти? Ако ехо или ривърб се броят в случая, то да има. Също еквилайзер. Микрофона който ползвам е Shure Beta 58A. Цитирай
N1cksoN Отговорено Декември 17, 2009 Отговорено Декември 17, 2009 Melodyne Виж клипа.Можеш да правиш почти всичко със звука. Транспонираш фалшивия тон.Определяш височината, дължината му, както и силата.Копираш го, качвш го два тона нагоре и става втори глас Това, което ме изненада и мене е, че може да работи и върху хармонии - разпознава тоновете от акорди и също може да ги регулира секи по отделно. Предполагам, че работи еднакво добре както с wav, така и с midi. Има и други такива програмки - Autotune, например. Кофти за тези които ги използват, защото наживо...само плейбека спасява. --- Е тогава трябва да ти се извиня и да ти кажа само едно - БРАВО!Много хубаво пееш! Цитирай
vesosupere Отговорено Декември 18, 2009 Отговорено Декември 18, 2009 (Редактирано) Напълнихме се със плейбеци неможе да се покажем на живо, как трябва да звучат нещата реално. Редактирано Декември 18, 2009 от vesosupere Цитирай
Mis Отговорено Декември 18, 2009 Автор Отговорено Декември 18, 2009 Melodyne Виж клипа.Можеш да правиш почти всичко със звука. Транспонираш фалшивия тон.Определяш височината, дължината му, както и силата.Копираш го, качвш го два тона нагоре и става втори глас Това, което ме изненада и мене е, че може да работи и върху хармонии - разпознава тоновете от акорди и също може да ги регулира секи по отделно. Предполагам, че работи еднакво добре както с wav, така и с midi. Има и други такива програмки - Autotune, например. Кофти за тези които ги използват, защото наживо...само плейбека спасява. Гледах видеото Напълнихме се със плейбеци неможе да се покажем на живо, как трябва да звучат нещата реално. Може и ще, но няма да са точно тези неща. Ако се интересувате от авторски парчета и предстоящи изяви с мое участие, с удоволствие бих Ви информирала чрез лично съобщение. С риск да прозвуча заядливо не виждам връзката на коментара Ви с конкретната тема. Ако има хора които смятат, че ползвам някакъв софтуер за да си преправям вокалите - да са живи и здрави. Не карам никого да слуша нещо на сила или пък да си променя убежденята. Не, не ползвам подобни програми и не твърдя, че пея перфектно. Просто се постарах. Не съм изпяла всичко идеално още от първия опит. Ако не можете да повярвате или не ви е приятно това което чувате, защо не си спестите ядовете и главоболията и не коментирате в другите теми с кавъри и изпълнения, които ви харесват? Също така искам да уточня, че не пиша с някакви лоши чувства, не влагам ирония и не нападам никого. Поздрави и весело изкарване на празниците от мен. Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 19, 2009 Отговорено Декември 19, 2009 (Редактирано) Значи според мен тогава си една от най-добрите певици, които съм чувал на живо и по записи. Но не може да няма обработка. От друга страна пък сте пропуснали деесера. Така че мнението ми е, че песента просто ти е паснала. Пусни още неща. Истинско удоволствие да се слуша такова славейчово пеене. Редактирано Декември 19, 2009 от BaMnupa Цитирай
Mis Отговорено Декември 22, 2009 Автор Отговорено Декември 22, 2009 Не съм от най-добрите Както казах, постарах се. А и песните са ми любими и също така комфортни за пеене. Обработката е: EQ, ехо или ривърб (вече не помня точно какво) и на Them Bones слагах някакъв стерео ефект. Пак на Them Bones вокалните хармонии са отстрани (Pan Left и Right), а основната вокална линия е в средата. Май това е всичко - за друго в момента не се сещам. Още неща -> youtube.com/misxmusic Цитирай
sa6tiat Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Мноо добре пее, потвърждавам! Браво, Марииииииииииииииииииииииииииияаааааааааааааааа! Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Жестока си. Поне аз ако на друго място те чуя веднага ще се сетя за коя певица става дума. Цитирай
bulby Отговорено Декември 22, 2009 Отговорено Декември 22, 2009 Много ми харесаха твоите интерпретации, с твоя си глас си придала нещо различно и интересно на парчетата, които иначе са ми до болка познати Браво! Китарите пак ли ти си ги свирила? Цитирай
Mis Отговорено Декември 23, 2009 Автор Отговорено Декември 23, 2009 Angermeans благодаря! Общо взето съм си пяла както мога - колкото и да се напъвам не мога да зазвуча като Лейн Стейли. Радвам се, че не звучи странно в женски вариант. Китарите не съм ги свирила аз - тях мога само да ги чупя. Инструменталите са изсвирени от един канадец, с който си кореспондирам в ютюб. Цитирай
Recommended Posts